Kategoriler

ALACA LİDER

Soğan Eleme Tesisi tamamlanıyor

Alaca'da yapımı tamamlanan Soğan Eleme ve Paketleme Tesisi yaklaşık 10 gün sürecek olan ekipman kurulumundan sonra hizmet vermeye başlayacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Alaca Belediyesi uhdesinde, Alaca Kaymakamlığı ve Alaca Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında yapılan “Üreten, Gelişen ve Büyüyen Alaca” Projesi soğan eleme ve paketleme tesisinde makine ve ekipmanlar kuruluyor.


Yaklaşık 10 gün sürecek olan ekipman kurulumundan sonra tesis hizmet vermeye başlayacak.
Alaca Belediyesi ilçenin ekonomisini canlandırmak, ürettiği ürünlerin pazar payını artırmak, daha kaliteli ürün elde etmek ve bölge çiftçisine örnek olmak amacı ile “Üreten, gelişen ve büyüyen Alaca” başlıklı projesiyle 'Soğan Eleme ve Paketleme Projesi'ni hayata geçirmişti.


Hatırlanacağı üzere projenin imza töreni Alaca Belediye Başkanlığı’nda gerçekleştirilmiş, imza törenine Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Arslan ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı adına Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri İbrahim Etem Şahin katılmıştı.


Saatte 5 ila 10 ton, 1 ile 30 kg arası otomatik soğan çuvalı paketlemesi yapabilen bir tesis için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yüzde 50 hibe alan ve 1 yıldır proje üzerinde çalışan Alaca Belediyesi, ilçeye yeni bir yatırım daha kazandırmış oldu.


Proje ile soğan üreticileri arasında kooperatifleşme sağlanacak ve sürekli eğitim merkezi ile birlikte ilçe çiftçilerine bilinçli tarım için eğitimler düzenlenecek.


Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, tesisteki çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Şaltu, yakın zamanda açılacak olan soğan eleme tesisinin biran önce faaliyete geçirilmesi için ekipman kurulum çalışmalarıyla yakından ilgilenirken, kurulum yetkilisinden çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. (Mustafa Yıldız)

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Siyaset
35 Kez Görüntülendi.
Yeniden Refah’tan Başkan Arslan’a ziyaret
Güncel
31 Kez Görüntülendi.
Şahin, LGS’ye girecek 8.ci sınıf öğrencilerini ziyaret etti
Güncel
37 Kez Görüntülendi.
Başkan Gürsoy’dan kurum ziyaretleri
Spor
26 Kez Görüntülendi.
AK Parti Ana Kademe ve Gençlik Kolları halı saha maçında buluştu
Sağlık
58 Kez Görüntülendi.
Alaca MYO’dan örnek davranış
Güncel
142 Kez Görüntülendi.
Av. Meryem Karakurt, hukuk bürosu açtı
Güncel
487 Kez Görüntülendi.
Alacalı İkizler "O Ses Türkiye’ yarışmasında yarı finale yükseldi
Eğitim
60 Kez Görüntülendi.
Alaca’ya ‘MESEM’ müjdesi
Sağlık
22 Kez Görüntülendi.
Alaca'da çevre mevzuatına uygun sağlık hizmetleri için önemli adım
Spor
132 Kez Görüntülendi.
2 yılda 2 şampiyonluk