Kategoriler

ALACA LİDER

Soğan Eleme Tesisi tamamlanıyor

Alaca'da yapımı tamamlanan Soğan Eleme ve Paketleme Tesisi yaklaşık 10 gün sürecek olan ekipman kurulumundan sonra hizmet vermeye başlayacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Alaca Belediyesi uhdesinde, Alaca Kaymakamlığı ve Alaca Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında yapılan “Üreten, Gelişen ve Büyüyen Alaca” Projesi soğan eleme ve paketleme tesisinde makine ve ekipmanlar kuruluyor.


Yaklaşık 10 gün sürecek olan ekipman kurulumundan sonra tesis hizmet vermeye başlayacak.
Alaca Belediyesi ilçenin ekonomisini canlandırmak, ürettiği ürünlerin pazar payını artırmak, daha kaliteli ürün elde etmek ve bölge çiftçisine örnek olmak amacı ile “Üreten, gelişen ve büyüyen Alaca” başlıklı projesiyle 'Soğan Eleme ve Paketleme Projesi'ni hayata geçirmişti.


Hatırlanacağı üzere projenin imza töreni Alaca Belediye Başkanlığı’nda gerçekleştirilmiş, imza törenine Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Arslan ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı adına Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri İbrahim Etem Şahin katılmıştı.


Saatte 5 ila 10 ton, 1 ile 30 kg arası otomatik soğan çuvalı paketlemesi yapabilen bir tesis için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yüzde 50 hibe alan ve 1 yıldır proje üzerinde çalışan Alaca Belediyesi, ilçeye yeni bir yatırım daha kazandırmış oldu.


Proje ile soğan üreticileri arasında kooperatifleşme sağlanacak ve sürekli eğitim merkezi ile birlikte ilçe çiftçilerine bilinçli tarım için eğitimler düzenlenecek.


Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, tesisteki çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Şaltu, yakın zamanda açılacak olan soğan eleme tesisinin biran önce faaliyete geçirilmesi için ekipman kurulum çalışmalarıyla yakından ilgilenirken, kurulum yetkilisinden çalışmalarla ilgili bilgiler aldı. (Mustafa Yıldız)

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
25 Kez Görüntülendi.
Alaca Belediyesi’nden sinekle mücadele
Kültür Sanat
134 Kez Görüntülendi.
Alacalı hemşehrimiz Nurcan Bıyık Türk Tarih Müzesi’nde sergi açtı
Sağlık
19 Kez Görüntülendi.
Fıtıkların çeşitleri neler? En sık hangileri görülüyor?
Güncel
35 Kez Görüntülendi.
Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’e hayırlı olsun ziyareti
Güncel
47 Kez Görüntülendi.
Alaca’ya yeni kurulacak olan 3 Nolu Acil Servis İstasyonu’nu görüşüldü
Güncel
64 Kez Görüntülendi.
İlk encümen toplantısı gerçekleştirildi
Yaşam
138 Kez Görüntülendi.
Dere yatağına devrilen traktörün sürücü hayatını kaybetti 
Asayiş
184 Kez Görüntülendi.
Kontrolden çıkan otomobil şarampole devrildi: 5 yaralı
Ekonomi
42 Kez Görüntülendi.
Vergi dairesi, esnafı uyardı!
Asayiş
66 Kez Görüntülendi.
Alman çiftin karavanı devrildi: 1 yaralı