Kategoriler

ALACA LİDER

Gençkurt: Toplumumuzun kanayan yarası; "Öfkeye" çözüm bulmalıyız

Demokrat Parti Alaca İlçe Başkanı İsmail Gençkurt,  toplumda gün geçtikçe artan gerilimlere dikkat çekti.

Gençkurt, “Sevgiden yoksun toplumlar her zaman çöker, huzur rüzgarı durur, sevgi pınarları kurur” diyerek, konuya ilişkin açıklamasında şunları ifade etti:
“Arendet'in dediği gibi şiddet bir gücü yok edebilir ancak onun yerini asla alamaz. Dolayısıyla şiddet olgusu "düzensizlik" demektir. Bir sosyal gruptaki ya da toplumdaki hiyerarşileri yıkarak düzeni bozabilir. Bu yüzden şiddet olgusu asla göz ardı edilemez.
Gençlik şiddeti söz konusu olduğunda bu kez sadece mevcut düzen değil, toplumun geleceği de tehdit altında demektir. Çünkü toplumları var kılan en önemli faktörlerden birisi gençliktir. Toplumların ve toplumumuzun yaşamı ve geleceği için bu derece önemli olan "şiddet "olgusu konusunda yapılan araştırmaların çok sınırlı olduğu görülmektedir. Uluslararası örgütlerin açıklamaları ve yapılan araştırmalar toplumdaki şiddetin her geçen gün biraz daha arttığını ve tüm toplumları derinden etkilediğini ortaya koymaktadır.
Kuşkusuz dinç bir beyin ile fikir üretebilmenin arka planında huzurlu bir aile ortamı önemli role sahiptir.
Toplumsal huzurun başı sevgidir. Toplumun huzuru katledilince mutluluk kendiliğinden yok olur. Güçlü toplu, huzurlu toplumdur. Huzur olmayan toplum, kalp damarları tıkanıp yürüyemeyen insan haline dönüşür. Bir toplumun fertleri arasında sevgi varsa o toplum huzurludur.
Huzurun olmazsa olmazları barış ve güvendir. İyi bir eğitim dengeli siyaset olmazsa olmazları teşkil eden unsurların bir kaçıdır. Hele akıl ve güçlü iman, bunların en önünde gelmektedir. Sevgiden yoksun toplumlar her zaman çöker, huzur rüzgarı durur, sevgi pınarları kurur. Bundan dolayı son günlerde toplumuzda bir birimize karşı tahammülsüzlük sevgisizlik artmakta ve dönüşü olmayan olaylar ortaya çıkma bu yüzden birbirimize karşı sevgi ve saygıdan ödün vermeyelim. Toplum olarak ihtiyacımız var. Demokrat Parti olarak bu konuyu her zaman gündeme getirmekteyiz. Nasip olurda iktidara geldiğimizde bu konu ilk önceliğimiz olacaktır.” (Arap Kurt)
 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
6 Kez Görüntülendi.
Türkmen Bakan Maruf ve heyetinin KGK ziyareti
Asayiş
54 Kez Görüntülendi.
Alaca'da mucize kurtuluş: Takla atan arabadan yara almadan çıktılar 
Güncel
42 Kez Görüntülendi.
Alaca'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi
Güncel
35 Kez Görüntülendi.
Alaca Çiftçi Mallarını Koruma Birliği Başkanı Osman Çiftçi oldu
Yaşam
133 Kez Görüntülendi.
Mustafa Gün vefat etti
Güncel
46 Kez Görüntülendi.
Alaca Belediyesi’nden sinekle mücadele
Kültür Sanat
209 Kez Görüntülendi.
Alacalı hemşehrimiz Nurcan Bıyık Türk Tarih Müzesi’nde sergi açtı
Sağlık
34 Kez Görüntülendi.
Fıtıkların çeşitleri neler? En sık hangileri görülüyor?
Güncel
66 Kez Görüntülendi.
Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’e hayırlı olsun ziyareti
Güncel
76 Kez Görüntülendi.
Alaca’ya yeni kurulacak olan 3 Nolu Acil Servis İstasyonu’nu görüşüldü