Kategoriler

ALACA LİDER

Gençkurt sordu: Neden ilçemizde Müze yok?

Demokrat Parti Alaca İlçe Başkanı İsmail Gençkurt, eski belediye binası ve müzeyle ilgili açıklamada bulundu. 

Gençkurt, Alaca’nın medeniyetler yatağı olmasına rağmen bir müzesinin dahi olmadığını belirterek, zamanında yapılan girişimlerden de herhangi bir sonuç alınamadığını söyledi.
“Atıl vaziyette olan yanından geçerken ciğerlerimizin parçalandığı eski belediye binamız yüksekokul olarak kullanılıyor. Bir ara buranın yaşlılar yurdu olması içinde teklifte bulunmuştum. Ancak gerçekleşmedi şu an ise bu mevcut binanın onarılarak Alaca’ya müze olarak açılabilecek durumda. Bence çok sağlam sadece bakımsız bir binadır. Bu milli servetin yok olmaması ve ilçemize kazandırmak gerekmektedir” diyen Gençkurt, konuya ilişkin açıklamasında şunları ifade etti;
“Medeniyetlerin başkenti olarak bütün medeniyetler Çorum ve ilçelerinde meydana gelmiştir. Ancak bu zamana kadar ilçemiz bu tarihi medeniyetler yatağı olmasına rağmen hiçbir şekilde faydalanamamıştır.


Hitit festivali olur ilçemizin adı geçmez Eskiyapar ve Alacahöyük bize bağlıdır normalde festivaller bizim ilçemizde yapılması gerekmektedir ne adı ne sanı olmuştur. İlçemizde bir müze eksikliği vardır. 1996 yılında partimizin iktidarı döneminde mevcut İlçe Başkanı Serdar Coşkun, Durak Yurt ve ben o tarihte özel idareye ait olan binanın il genel meclisi tarafından satış talep edildi ve orda kiracı olan rahmetli Sait Şirin ile birlikte 9’uncu Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’e ilettik, o tarihteki mevcut valinin direktifleri doğrultusunda satış durduruldu.


Bizim amacımız ilçemizde muhteşem şekilde bir müzenin açılmasıydı, en uygun yerde şu anki pastane idi, şu anda ise atıl vaziyette olan yanından geçerken ciğerlerimizin parçalandığı eski belediye binamız ve yüksekokul olarak kullanılıyor bir ara buranın yaşlılar yurdu olması içinde teklifte bulunmuştum. Ancak gerçekleşmedi şu an ise bu mevcut binanın onarılarak Alaca’ya müze olarak açılabilecek durumda olmasıdır. Bence çok sağlam sadece bakımsız bir binadır. Bu milli servetin yok olmaması ve ilçemize kazandırmak gerekmektedir. Son bir yıl içeresinde 30 il ve ilçeleri dolaştım. Buradaki belediye veya kamu görevlileri tarafından müzelerin ilçelerine kazandığını örneğin Etimesgut Belediyesi, örneğin Çorlu Belediyesi gibi birçok şehrimizde müzeler vardır ve çoğu yerde bu kadar tarihi medeniyetler kentinde değildir. Örneğin Amasya. Yetkililere sesleniyorum ivedilikle avantajımız olan bu değerlerden yararlanalım. Bütün yetkililere göreve çağırıyorum.”

(Arap Kurt)

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
11 Kez Görüntülendi.
Türkmen Bakan Maruf ve heyetinin KGK ziyareti
Asayiş
97 Kez Görüntülendi.
Alaca'da mucize kurtuluş: Takla atan arabadan yara almadan çıktılar 
Güncel
87 Kez Görüntülendi.
Alaca'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi
Güncel
42 Kez Görüntülendi.
Alaca Çiftçi Mallarını Koruma Birliği Başkanı Osman Çiftçi oldu
Yaşam
137 Kez Görüntülendi.
Mustafa Gün vefat etti
Güncel
47 Kez Görüntülendi.
Alaca Belediyesi’nden sinekle mücadele
Kültür Sanat
214 Kez Görüntülendi.
Alacalı hemşehrimiz Nurcan Bıyık Türk Tarih Müzesi’nde sergi açtı
Sağlık
35 Kez Görüntülendi.
Fıtıkların çeşitleri neler? En sık hangileri görülüyor?
Güncel
71 Kez Görüntülendi.
Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’e hayırlı olsun ziyareti
Güncel
79 Kez Görüntülendi.
Alaca’ya yeni kurulacak olan 3 Nolu Acil Servis İstasyonu’nu görüşüldü