Kategoriler

ALACA LİDER

Üç Barajdan Çorum’a menba kalitesinde içmesuyu

Çorum Koçhisar Barajı 2. Kısım İçmesuyu İsale Hattı inşaatında gelinen son nokta hakkında yazılı açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca önemli açıklamalarda bulundu.

DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, “Projenin önemli aşamalarından birisi olan içmesuyu isale hattı tamamlanmıştır. 10.000 m³ kapasiteli depoda ise çalışmalar tüm hızıyla devam etmekte olup, depo inşaatının 2022 yılı sonuna kadar tamamlanması hedeflenmektedir. Çorum ilimize tamamlanan içmesuyu isale hattında bugüne kadar 3.054.922 m³ içmesuyu verilmiştir”ifadelerine yer verdi.

Çorum 2. Kademe İçmesuyu Arıtma Tesisinde Çalışmalar Devam Ediyor

Çorum 2. Kademe İçmesuyu Arıtma Tesisi işi ve bu iş kapsamında temiz su depolarına suyu iletmek amacıyla yapılacak olan iletim hattının tamamlanmasıyla, Koçhisar Barajı, Hatap Barajı ve Yenihayat Barajı olmak üzere 3 adet barajdan daha kaliteli ve günlük ihtiyacı daha rahat karşılayacak içmesuyu sağlanmış olacaktır.

Bu kapsamda Çorum 2. Kademe İçmesuyu Arıtma Tesisi işinde gelinen son nokta hakkında da yazılı açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca, “Projenin son aşaması olan 60.000 m³/gün kapasiteli yeni arıtma tesisi ile bu tesisten arıtılacak suyu, 1000 mm çaplı çelik borular ile temiz su depolarına iletecek olan 19 km uzunluğundaki iletim hattını kapsayacak Çorum 2. Kademe İçmesuyu Arıtma Tesisi işimizin ihale hazırlıklarının tamamlanmasına müteakip ihalesinin yapılarak çalışmalara başlanması hedeflenmektedir. Projenin tamamlanması ile Koçhisar Barajı, Hatap Barajı ve Yenihayat Barajı’ndan kesintisiz ve daha verimli içme ve kullanma suyu elde edilmiş olacaktır. Bu faydalı projenin bir an evvel hayata geçmesi ve özellikle 2022 yılı içerisinde ihalesinin gerçekleştirilerek inşaata başlanması için gerekli tüm gayreti gösteriyoruz.” dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Yaşam
121 Kez Görüntülendi.
Alacalı asker yıldırım düşmesi sonucu şehit düştü
Güncel
31 Kez Görüntülendi.
Halil İbrahim Azak'ı ziyaret ettiler
Güncel
23 Kez Görüntülendi.
Mevsimlik tarım işçilerinin 2024 yılı günlük yevmiye ücretleri 600 TL oldu
Güncel
34 Kez Görüntülendi.
Alacalılara '10 yılı geçmiş su sayaçlarını değiştirmeyi unutmayın' uyarısı!
Eğitim
37 Kez Görüntülendi.
Öğrenciler için kitap hediye ettiler
Sağlık
41 Kez Görüntülendi.
Alaca’ya 3 doktor ataması yapıldı
Güncel
16 Kez Görüntülendi.
Yozgat Aydıncık Kaymakamını ziyaret ettiler
Güncel
16 Kez Görüntülendi.
Türkmen Bakan Maruf ve heyetinin KGK ziyareti
Asayiş
172 Kez Görüntülendi.
Alaca'da mucize kurtuluş: Takla atan arabadan yara almadan çıktılar 
Güncel
132 Kez Görüntülendi.
Alaca'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi