Kategoriler

ALACA LİDER

40 yıllık hasret, özlem gözyaşları ile son buldu

Kırk yıl önce mezun oldukları Alaca Büyük Camili Köyü ilköğretim okulu öğrencileri ülkenin birçok ilinden ve Almanya’dan bir araya gelerek kendilerini mezun eden öğretmenlerini çiçeklerle karşıladılar. 

Çorum-Alaca İlçesi Büyük Camili Köyü ilköğretim okulundan 1982-83 yılında mezun olan Hüseyin Ateş, Çetin Öksüz, Ercan Özhan, Ünal Danacı, Satı Özbek (Deli), Haşim Öksüz, Beyhan Yıldırım (Taburoğlu), Sultan Rüzgar (Arkın), Ulusoy Çelik Hüseyin Aslan ve Bediha Oymak (Öğretir) ilk okulda öğretmenleri Galip Bek tarafından çektirilen siyah beyaz bir resimle yola çıkarak öğretmenleri Hamdi- Kamile Anar’ı köy girişinde çiçeklerle karşıladılar. Duygusal anların yaşandığı karşılaşmada Hamdi Anar ve Kamile Anar öğrencilerine hasretle sarılırken göz yaşlarına hakim olamadılar. Ellerin öpüldüğü sahneler ise görülmeye değerdi.

ÖNCE ANI RESMİ SONRA OKUL GEZİSİ
Camili Köyü İlköğretim oklu merdivenlerinde anı resmi çektiren ekip daha sonra derslikleri gezerek anılarını tazelediler. Öğrenci ve öğretmenler dersliklerde yaşadıkları unutulmaz anılarını dile getirerek maziye gittiler. Öğrenci yetiştirdiği okulun virane halini gören öğretmenler duygu dolu anlar yaşanmasına vesile oldular.

KARA BABA TÜRBESİNDE MUTLULUK GÖZYAŞI VE HALAY VARDI
Camili köyü arazisinde bulunan KARABABA Türbesi mesire alanına giden gurup önce mangal yaptılar sonra okullarında olduğu gibi sıra türküsü söylediler. 

GALP ÖĞRETMEN DERS VERMEYE DEVAM ETTİ
Öğrencilerinin davetine eşi CHP İl Genel Meclis Üyesi Yıldız Bek, kızı ve minik torunu ile icabet eden Galip Bek Öğretmen pik alanında da öğrencilerine ders anlatmaya devam etti. 
Öğretmenler ders verirken öğrencileri ve öğretmenler göz yaşlarına hakim olamadılar.
Galip Bek,‘’ Öğretmenler öağrencilerine ders anlatmayı bırakmamalıdırlar. Şu an çok duygulandım. 40 yıl önce ailelerinin çiçekleri olarak bizlere teslim ettikleri çocuklar bizim çiçeklerimiz olmuşlardı. Şim ise onlarında çiçekleri var. Burada olmaktan onur duydum. Geçmişimi yaşadım’’dedi.

GELECEK YILADA BEKLERİZ HOCAM
Öğrenci arkadaşlarını bir araya getirerek öğretmenleri Kamile- Hamdi Anar ve Galip Bek öğretmenlerine geçmişe bir yolculuk yaptıran  Ulusoy Çelik , ‘’ Şu an aramızda olamayan sınıf arkadaşlarımızla inşallah seneye daha kalabalık bir öğrenci topluluğ ile öğretmenlerimizi karşılayacak ve ilkokul anılarımızı tazeleyeceğiz'' dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
22 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Kaya, Alaca İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahin’i TBMM’de ağırladı
Güncel
16 Kez Görüntülendi.
Başkan Arslan’dan Müftü İsmail Karadavuk’a ziyaret
Güncel
22 Kez Görüntülendi.
Alaca İtfaiyesi’nden Fatih İlköğretim Okulu’nda başarılı yangın tatbikatı
Güncel
33 Kez Görüntülendi.
Alaca OSB bölge ekonomisine güç katacak
Siyaset
47 Kez Görüntülendi.
Adem Şahin mazbatasını aldı: CHP Alaca’da devir teslim tamamlandı
Güncel
46 Kez Görüntülendi.
Alaca'da taksi ücretlerine zam! Yeni taksimetre tarifesi belli oldu
Güncel
109 Kez Görüntülendi.
Alaca Belediyesi’nden rekor promosyon anlaşması: Personel başına 86 Bin 500 TL
Güncel
68 Kez Görüntülendi.
Alaca’da sarı çizgilerle düzen başlıyor: Kaldırımlarda yeni dönem
Güncel
56 Kez Görüntülendi.
Alaca’da bayrak sevgisi kayalara kazındı!
Flaş Haber
61 Kez Görüntülendi.
Evci GES ve Elektrik Depolama Tesisi durduruldu