Kategoriler

ALACA LİDER

Alaca’da anız yangını ormana sıçradı

Alaca’da anız yangını sonrasında ormanlık alandaki ağaçlar tutuştu. Gazipaşa Köyü ve Altıntaş Köyü arasındaki ortak ormanlık alanda çıkan yangın itfaiye ekibinin ve köy halkının çabası sonucu söndürüldü.

Haber-Foto: (Arap Kurt)

Alaca Belediyesi itfaiye ekipleri yangına anında müdahale ederek söndürürken, soğutma çalışmaları esnasında itfaiye aracının suyunun bittiği, 25 kilometre uzaklıktan gelen aracın tekrar su ikmali yapmak için Gazipaşa Köyü ve bölgedeki ormanlık alanda yangın söndürme vanasının bulunmaması, en yakın köydeki vananın da bozuk olması sebebi ile 8 kilometre uzaklıktaki barajdan su doldurmak zorunda olduğu öğrenildi.

Gazipaşa Köyü Muhtarı Muttalip Gül, köylerinde ve ormanlık alanda yangın söndürme vanasının bulunmadığını, en yakın köyün vanasının da bozuk olduğunu Orman İşletme Müdürlüğü’ne yazılı olarak müracaat etmelerine rağmen hala herhangi bir çalışma yapılmadığını söyledi.

Olası büyük bir yangına müdahale edilemeyeceğini aktaran Muhtar Gül, bu bölgelerin orman köyü olduğunu ve gerekli tedbirlerin bir an önce alınmasını istediklerini ifade etti.

Köy Muhtarı Muttalip Gül, en yakın vananın Killik Köyü’nde olduğunu orada da vananın bozuk olduğunu 8 kilometre uzaklıktaki Seyitnizam Barajı’ndan su alınabileceğini beyan etti. Muhtar Muttalip Gül, birçok girişimde bulunduğunu, yetkilere durumu anlattığını lakin hiç bir sonuç alamadığını söyledi.

Yangında herhangi bir can ve mal kabının yaşanmadığı, bazı ağaçların zarar gördüğü ve soğutma çalışmalarının da tamamlandığı öğrenildi.

Öte yandan yangın söndürme vanası olmayan köyde itfaiye aracının iki kez su doldurup geldiği ve soğutma çalışmalarını tamamladığı, Jandarmanın ise olayla ilgili soruşma başlattığı alınan bilgiler arasında.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Yaşam
166 Kez Görüntülendi.
Alacalı asker yıldırım düşmesi sonucu şehit düştü
Güncel
46 Kez Görüntülendi.
Halil İbrahim Azak'ı ziyaret ettiler
Güncel
53 Kez Görüntülendi.
Mevsimlik tarım işçilerinin 2024 yılı günlük yevmiye ücretleri 600 TL oldu
Güncel
49 Kez Görüntülendi.
Alacalılara '10 yılı geçmiş su sayaçlarını değiştirmeyi unutmayın' uyarısı!
Eğitim
41 Kez Görüntülendi.
Öğrenciler için kitap hediye ettiler
Sağlık
52 Kez Görüntülendi.
Alaca’ya 3 doktor ataması yapıldı
Güncel
22 Kez Görüntülendi.
Yozgat Aydıncık Kaymakamını ziyaret ettiler
Güncel
17 Kez Görüntülendi.
Türkmen Bakan Maruf ve heyetinin KGK ziyareti
Asayiş
182 Kez Görüntülendi.
Alaca'da mucize kurtuluş: Takla atan arabadan yara almadan çıktılar 
Güncel
140 Kez Görüntülendi.
Alaca'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi