Kategoriler

ALACA LİDER

Bireysel farklılıklara saygı duyuyorum

Alaca Özel Eğitim Uygulama Okulu "Bireysel Farklılıklara Saygı Duyuyorum" projesi kapsamında İlkokul, Ortaokul ve Lise öğrencilerine yönelik çalışma yaptı.

Özel gereksinimli bireylere yönelik olumsuz algı ve tutumları olumlu yönde değiştirebilmek amacıyla yapılan çalışmada Alaca Özel Eğitim Uygulama Okulu Özel Eğitim ve Branş öğretmenleri görev aldı.
Her bireyin yaş gruplarına göre farklı özellikler gösterebileceğini, bunun ise fark edilmesi gerektiğini hatırlatan eğitimciler, "Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonumuzca alınan kararlar doğrultusunda birçok bilginin yer aldığı dokümanlar hazırlandı.
Bu bilgiler ışığında öğretmenlerimize, öğrencilerimiz ve velilerimize yönelik sunumlar eşliğinde eğitimler vermeye çalışıyoruz. Dolayısıyla her yaş grubundaki bireylerdeki farklı davranış özellikleri de bu sayede daha anlaşılır hale gelmesi sağlanacaktır." dediler.Her bireyin kendine özgü özelliklerinin olduğunu hatırlatan yetkililer, şunları söyledi: "Okullarımızı adeta süsleyen öğrencilerimizin her biri birbirinden farklı özellikler göstermektedir. Öğretmenlerimiz gün içinde öğrencilerimizin bu farklılıklarını ise rahatlıkla gözlemlemektedirler. Bireylerin davranışları, yetenekleri, becerileri, düşünceleri ve daha birçok farklılıkları aslında bizler için birer zenginlik. Farklılıklara saygılı olmak ve bunları zenginlik olarak görmek önemli. Her şeyden önce her birey saygıya değer bir varlık olduğunu unutmamak gerekir. Bu nedenle hiç kimse kendinden farklı olanı hor görmeye ve ötelemeye hakkı yoktur. Bu eğitimler sayesinde toplumdaki her bireyin farklı yönlerinin olabileceğinin fark edilmesine bir katkı sağlamak istiyoruz. Eğer bu farklılıklar anlaşılırsa bir başkasına yönelik yaklaşımımız ve olaylar karşısındaki duygularımız da değişecektir. Bu sayede daha kapsayıcı bir davranış değişikliği oluşacaktır. Sosyal hayatta gözlem yapıldığında her insanın farklı özelliklere sahip olduğunu, fiziksel, zihinsel, duygusal, etnik ve sosyoekonomik gibi özelliklerin birer kişisel farklılık olarak kabul edilmesi gereklidir." dediler.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Yaşam
183 Kez Görüntülendi.
Alacalı asker yıldırım düşmesi sonucu şehit düştü
Güncel
52 Kez Görüntülendi.
Halil İbrahim Azak'ı ziyaret ettiler
Güncel
55 Kez Görüntülendi.
Mevsimlik tarım işçilerinin 2024 yılı günlük yevmiye ücretleri 600 TL oldu
Güncel
53 Kez Görüntülendi.
Alacalılara '10 yılı geçmiş su sayaçlarını değiştirmeyi unutmayın' uyarısı!
Eğitim
42 Kez Görüntülendi.
Öğrenciler için kitap hediye ettiler
Sağlık
55 Kez Görüntülendi.
Alaca’ya 3 doktor ataması yapıldı
Güncel
24 Kez Görüntülendi.
Yozgat Aydıncık Kaymakamını ziyaret ettiler
Güncel
17 Kez Görüntülendi.
Türkmen Bakan Maruf ve heyetinin KGK ziyareti
Asayiş
184 Kez Görüntülendi.
Alaca'da mucize kurtuluş: Takla atan arabadan yara almadan çıktılar 
Güncel
141 Kez Görüntülendi.
Alaca'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi