Kategoriler

ALACA LİDER

Alaca'ya sanat merkezi açılması için çalışmalar sürüyor

AK Parti Çorum Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya, Alaca'ya sanat merkezi açılması ile ilgili olarak çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.

Milletvekili Kaya yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde Çorum ölçeğindeki illere bağlı hiçbir ilçede bulunmayan Bilim ve Sanat Merkezi’nin ilkinin bir süre önce Osmancık’ta açıldığını hatırlattı. Milli Eğitim Bakanlığı nezdinde yaptıkları girişimler sonucunda ikinci Bilim Sanat Merkezi’nin de Sungurlu’ya açılması konusunda bakanlıktan onay çıktığını bildiren Milletvekili Oğuzhan Kaya, Çorum’un tüm ilçe, belde ve köylerine eşit ve adil bir şekilde hizmet götürülmesi ve yatırım sağlanması noktasında çalıştıklarını kaydetti.

Kısa adı BİLSEM olan Bilim ve Sanat Merkezi hakkında da bilgileri paylaşan Milletvekili Kaya, BİLSEM’de örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim verildiğini anlattı.

Özel yetenekli öğrencilere kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimi zenginleştiren ve farklılaştıran bir eğitim programı sunan bilim ve sanat merkezlerinin 81 ilde hizmet verildiğini söyleyen Milletvekili Oğuzhan Kaya, Çorum’da da merkezin yanı sıra Osmancık ilçesinde eğitim veren BİLSEM’in kısa süre Alaca'ya açılması hususunda bakanlık nezdinde girişimlerin sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Yaşam
169 Kez Görüntülendi.
Alacalı asker yıldırım düşmesi sonucu şehit düştü
Güncel
47 Kez Görüntülendi.
Halil İbrahim Azak'ı ziyaret ettiler
Güncel
53 Kez Görüntülendi.
Mevsimlik tarım işçilerinin 2024 yılı günlük yevmiye ücretleri 600 TL oldu
Güncel
50 Kez Görüntülendi.
Alacalılara '10 yılı geçmiş su sayaçlarını değiştirmeyi unutmayın' uyarısı!
Eğitim
41 Kez Görüntülendi.
Öğrenciler için kitap hediye ettiler
Sağlık
53 Kez Görüntülendi.
Alaca’ya 3 doktor ataması yapıldı
Güncel
23 Kez Görüntülendi.
Yozgat Aydıncık Kaymakamını ziyaret ettiler
Güncel
17 Kez Görüntülendi.
Türkmen Bakan Maruf ve heyetinin KGK ziyareti
Asayiş
184 Kez Görüntülendi.
Alaca'da mucize kurtuluş: Takla atan arabadan yara almadan çıktılar 
Güncel
140 Kez Görüntülendi.
Alaca'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi