Kategoriler

ALACA LİDER

“BİK tarife artışı basına can suyu olacak”

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı ve BİK Genel Kurul Üyesi Nuri Kolaylı, Basın İlan Kurumu'nun dün yapılan 2022 yılının ilk olağan genel kurul toplantısında alınan “Resmi İlan Fiyat Tarifesi"nin 20,40TL'den 35 TL'ye yükseltilmesinin yerel basın için can suyu olacağını söyledi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı ve BİK Genel Kurul Üyesi Nuri Kolaylı, Basın İlan Kurumu'nun dün yapılan 2022 yılının ilk olağan genel kurul toplantısında alınan “Resmi İlan Fiyat Tarifesi"nin 20,40TL'den 35 TL'ye yükseltilmesinin yerel basın için can suyu olacağını söyledi.

Türkiye genelinde 9 gazeteciler federasyonu, 86 gazeteciler cemiyeti ve basın meslek örgütü ile bu kuruluşlara üye 20 bin gazeteciyi temsil eden Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu adına yazılı bir açıklama yapan Genel Başkan Nuri Kolaylı, Basın ilan Kurumu’nun yerel basın açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ca onaylandıktan sonra Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girecek olan ilan tarifesi artışının, girdi maliyetlerinin ve döviz kurlarının olağandışı artışıyla kapanmanın eşiğine gelen yerel basın kuruluşları için rahatlatıcı bir karar olduğuna dikkat çeken TGK Genel Başkanı Kolaylı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Toplam 36 üyeden oluşan Basın İlan Kurumu Genel Kurulunda, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonumuzu temsil eden arkadaşlarımızla birlikte, yerel basının sorunlarını gündeme getirerek çözüm önerilerimizi sunuyoruz.

BİK Genel Kurulu toplantısında, tirajı 50 binin altındaki gazeteler için uygulanan ve sütun/cm fiyatı 20,40 TL olan ilan bedeli, 35 TL’ye yükseltildi. Tirajı 50 binin üzerindeki gazeteler için uygulanan sütun/cm fiyatı da 49,35 TL'den 63 TL’ye yükseldi. Beklentimiz Cumhurbaşkanlığınca onaylanıp bir an önce Resmi Gazetede yayınlanarak 1 Mart 2022 itibariyle yürürlüğe girmesidir.

Bu kararın alınmasında emeği geçen Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran’a, Basın İlan Kurumu Genel Kurul üyelerine, Genel Kurul Üyesi Medya İş Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballı'ya, TGK ailemizin temsilcileri Nazmi Bilgin'e, Mustafa Arslan'a, Şevket Erzen'e ve Şevket Karahan'a meslektaşlarım adına teşekkür ediyorum."

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Flaş Haber
107 Kez Görüntülendi.
Alaca'da panelvan araç yan yattı: 1 yaralı
Siyaset
40 Kez Görüntülendi.
AK Gençlik’ten ‘iftara beş kala’ ikramı
Güncel
78 Kez Görüntülendi.
Zeki Gül Riyad’da temaslarda bulundu
Güncel
62 Kez Görüntülendi.
Esnaf Odası Başkanları Alaca'da iftarda buluştu
Alaca
91 Kez Görüntülendi.
Alaca Toplum Sağlığı Merkezi’ne yeni atama
Güncel
34 Kez Görüntülendi.
Kızılay gönüllüleri sahada seferber
Güncel
101 Kez Görüntülendi.
Alaca’da berber ücretlerine zam yapıldı
Güncel
34 Kez Görüntülendi.
ASKF Başkanı Ferhat Arıcı'dan Alaca’ya ziyaret
Sağlık
73 Kez Görüntülendi.
Alaca Devlet Hastanesi’ne iki hekim atandı
Yaşam
137 Kez Görüntülendi.
Cevriye Vardar Alaca'da toprağa verildi