Kategoriler

ALACA LİDER

“BİK tarife artışı basına can suyu olacak”

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı ve BİK Genel Kurul Üyesi Nuri Kolaylı, Basın İlan Kurumu'nun dün yapılan 2022 yılının ilk olağan genel kurul toplantısında alınan “Resmi İlan Fiyat Tarifesi"nin 20,40TL'den 35 TL'ye yükseltilmesinin yerel basın için can suyu olacağını söyledi.

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Genel Başkanı ve BİK Genel Kurul Üyesi Nuri Kolaylı, Basın İlan Kurumu'nun dün yapılan 2022 yılının ilk olağan genel kurul toplantısında alınan “Resmi İlan Fiyat Tarifesi"nin 20,40TL'den 35 TL'ye yükseltilmesinin yerel basın için can suyu olacağını söyledi.

Türkiye genelinde 9 gazeteciler federasyonu, 86 gazeteciler cemiyeti ve basın meslek örgütü ile bu kuruluşlara üye 20 bin gazeteciyi temsil eden Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu adına yazılı bir açıklama yapan Genel Başkan Nuri Kolaylı, Basın ilan Kurumu’nun yerel basın açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ca onaylandıktan sonra Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girecek olan ilan tarifesi artışının, girdi maliyetlerinin ve döviz kurlarının olağandışı artışıyla kapanmanın eşiğine gelen yerel basın kuruluşları için rahatlatıcı bir karar olduğuna dikkat çeken TGK Genel Başkanı Kolaylı, açıklamasında şu görüşlere yer verdi; “Toplam 36 üyeden oluşan Basın İlan Kurumu Genel Kurulunda, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonumuzu temsil eden arkadaşlarımızla birlikte, yerel basının sorunlarını gündeme getirerek çözüm önerilerimizi sunuyoruz.

BİK Genel Kurulu toplantısında, tirajı 50 binin altındaki gazeteler için uygulanan ve sütun/cm fiyatı 20,40 TL olan ilan bedeli, 35 TL’ye yükseltildi. Tirajı 50 binin üzerindeki gazeteler için uygulanan sütun/cm fiyatı da 49,35 TL'den 63 TL’ye yükseldi. Beklentimiz Cumhurbaşkanlığınca onaylanıp bir an önce Resmi Gazetede yayınlanarak 1 Mart 2022 itibariyle yürürlüğe girmesidir.

Bu kararın alınmasında emeği geçen Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran’a, Basın İlan Kurumu Genel Kurul üyelerine, Genel Kurul Üyesi Medya İş Sendikası Genel Başkanı Sezai Ballı'ya, TGK ailemizin temsilcileri Nazmi Bilgin'e, Mustafa Arslan'a, Şevket Erzen'e ve Şevket Karahan'a meslektaşlarım adına teşekkür ediyorum."

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
178 Kez Görüntülendi.
30 yılın ardından bayrağı devrediyor: Duran Ongu aday olmayacak
Güncel
80 Kez Görüntülendi.
Şoförler Odasından Genel Kurul: 3 aday yarışacak
Güncel
100 Kez Görüntülendi.
Alaca’da köy yolları masada: Bakımevine ziyaret
Flaş Haber
144 Kez Görüntülendi.
Kar sonrası kaza: Otomobil dereye uçmaktan kurtuldu
Güncel
83 Kez Görüntülendi.
Alaca Esnaf Odası Kongresi 18 Ocak'ta : 4 aday yarışacak
Spor
17 Kez Görüntülendi.
Alaca Belediyespor, İskilip engelini 4 golle geçti: 4-0
Güncel
69 Kez Görüntülendi.
Alaca’nın zengin mutfak kültürü TGRT’de Türkiye’ye tanıtılacak
Güncel
35 Kez Görüntülendi.
Ziraat Bankası Alaca Müdürü Yılmaz’dan Ziraat Odası’na ziyaret
Flaş Haber
111 Kez Görüntülendi.
Kış ortasında ağaçlık alanda yangın
Güncel
47 Kez Görüntülendi.
Şerif Arslan: Basın toplumun ortak sesidir