Kategoriler

ALACA LİDER

Zabıta’dan market denetimi!

Alaca Belediyesi Zabıta ekipleri, Alaca'da faaliyet gösteren tüm market ve bakkallarda gıda denetimi ve fiyat etiketi kontrolü gerçekleştirdi.

Denetimlerde ürünlerin gramaj, etiket ve irsaliye karşılaştırmaları yapılıyor, fahiş fiyat yansıtan veya etiket ile kasa fiyatları arasında fark bulunan işletmelere gerekli cezai işlemler uygulanıyor. 
Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent merkezindeki marketlerde denetimlerde bulundu. Satılan ürünlerin gramaj, etiket ve irsaliye kontrolünü yapan ekipler, dolar kurundaki düşüşün fiyatlara yansıtılıp, yansıtılmadığını denetledi. 
Alışveriş sepetine her türlü ihtiyaç ürününü koyan ekipler, kasadaki fiyatlar ile etiket fiyatlarının aynı olup, olmadığını kontrol etti. Özellikle çay, şeker, ayçiçek yağı gibi ürünlerin etiket ve kasa fiyatlarının kontrolünü yapan zabıta ekipleri, fahiş fiyat denetiminin yanı sıra ürünlerin gramajlarının da uygun olup olmadığını kontrol etti. 
Zabıta Müdürü Nurettin Arslan, denetim sırasında son günlerde yaşanan fiyat artışlarını kontrol ettiklerini belirterek, işletmecilerden fiyat düşüşleri konusunda vatandaşların menfaatleri açısından gerekli hassasiyeti beklediklerini söyledi. Arslan ayrıca, bu tür denetimlerin ilçemizde faaliyet gösteren tüm işyerlerine belli bir program dahilinde yapılacağını belirtti. Vatandaşlar da denetimlerden dolayı memnuniyetlerini ifade etti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
39 Kez Görüntülendi.
Vali Dağlı’dan Başkan Arslan’a hayırlı olsun ziyareti
Asayiş
243 Kez Görüntülendi.
Düğün konvoyunda bahşiş kavgası
Güncel
11 Kez Görüntülendi.
9.Türk Dünyası Belgesel Film Festivali müracaatları devam ediyor
Asayiş
164 Kez Görüntülendi.
Alaca’da otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 1 ağır yaralı
Alaca
137 Kez Görüntülendi.
Alacalı şehide hazin uğurlama
Güncel
36 Kez Görüntülendi.
KGK Yönetim Kurulu İstanbul’da toplandı
Yaşam
251 Kez Görüntülendi.
Alacalı asker yıldırım düşmesi sonucu şehit düştü
Güncel
77 Kez Görüntülendi.
Halil İbrahim Azak'ı ziyaret ettiler
Güncel
78 Kez Görüntülendi.
Mevsimlik tarım işçilerinin 2024 yılı günlük yevmiye ücretleri 600 TL oldu
Güncel
87 Kez Görüntülendi.
Alacalılara '10 yılı geçmiş su sayaçlarını değiştirmeyi unutmayın' uyarısı!