Kategoriler

ALACA LİDER

Genç sadalar Alaca’da yarıştı

Her yıl Anadolu İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma yarışması bu yıl Alaca Hafız Süleyman Coşkun Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahipliğinde Alaca Belediye Başkanlığı'nın katkılarıyla Sebilullah Camii'nde gerçekleştirildi. 

Çorum’dan 5 okulun katılımlarıyla gerçekleştirilen yarışma Alaca Hafız Süleyman Coşkun Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Bülent Gündem'in açılış konuşmasıyla başladı.
Gündem; “Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Organizesinde Alaca Hafız Süleyman Coşkun İmam Hatip Lisesi Koordinatörlüğünde ve Alaca Belediye Başkalığının katkı ve destekleri ile “Genç Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması” Çorum İl Finaline hoş geldiniz. Vahy-i ilahinin muhatabı Alemlerin sultanı Fahri kainat efendimize selat ve selam olsun. Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek ve okumak her müslümanın en hayırlı meşguliyetidir. Bunun için müslüman hangi yaşta olursa olsun Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek için büyük gayret içerisinde bulunmalıdır. Bu gün burada esas amacımız bir imtihan veya yarışma yapmak değildir. Bizler biliyoruz ki bütün öğrencilerimiz başarılıdr. Amacımız, bu öğrencilerimizin bilgisini ölçmekten ziyade Rabbimizin bereketine vasıl olmakve onları teşvik etmek kaynaştırmaktır. Bu gün kimse kaybetmeyecek, herkes kazanacaktır. Çünki güzel kitabımız Kur’an-ı Kerim’i okuyan kimse kaybetmez.Hem dünyada hem de ahirette kazanır.Bu anlamda bu organizede maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen başta Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu beye, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Kılınç beye, İlçe Müftüsü Necdet Kahveci beye, idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi. Vatandaşlarımızın da yoğun ilgi ve katılımlarıyla gerçekleştirilen yarışma, katılımcı öğrencilerin birbirinden güzel Kur'an tilavetleriyle devam etti. Yarışmanın ilerleyen dakikalarında Hafız Süleyman Coşkun Anadolu İmam Hatip Lisesi korosunun hazırlamış olduğu ilahiler konukların beğenisine sunuldu. 
Yarışmanın neticesinde Çorum Şehit Erol Olçok Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Emir Gökmen birinci olarak Sada Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışması Bölge Finali'nde Çorum'u temsil etme hakkı kazandı. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere hediyeler ikram edilerek program sona erdi. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
8 Kez Görüntülendi.
Alacalılara '10 yılı geçmiş su sayaçlarını değiştirmeyi unutmayın' uyarısı!
Eğitim
16 Kez Görüntülendi.
Öğrenciler için kitap hediye ettiler
Sağlık
12 Kez Görüntülendi.
Alaca’ya 3 doktor ataması yapıldı
Güncel
6 Kez Görüntülendi.
Yozgat Aydıncık Kaymakamını ziyaret ettiler
Güncel
15 Kez Görüntülendi.
Türkmen Bakan Maruf ve heyetinin KGK ziyareti
Asayiş
144 Kez Görüntülendi.
Alaca'da mucize kurtuluş: Takla atan arabadan yara almadan çıktılar 
Güncel
125 Kez Görüntülendi.
Alaca'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi
Güncel
56 Kez Görüntülendi.
Alaca Çiftçi Mallarını Koruma Birliği Başkanı Osman Çiftçi oldu
Yaşam
151 Kez Görüntülendi.
Mustafa Gün vefat etti
Güncel
48 Kez Görüntülendi.
Alaca Belediyesi’nden sinekle mücadele