Kategoriler

ALACA LİDER

Amerika'daki Alacalıları ziyaret etti

Alaca Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi ve Demokrat Parti İlçe Başkanı İsmail Gençkurt, oğlunun düğünü dolayısıyla Amerika’ya gitti. 

Düğünden sonra Gençkurt, Amerika'da yaşayan Alacalıları ziyaret ederek, "Giresun Yağlıdereden sonra en fazla Alacalı hemşehrimiz Amerika'da yaşamakta, Amerika’ların merakla sordukları soru Alaca büyük bir Eyalet mi? Amerika’da yaşayan hemşehrimizi Alacalı iş adamları sahip çıkıyor ve yardımcı oluyorlar" dedi.
"Gurur verici bir olay ABD'de değil de sanki Türkiye’de yaşıyor gibi hissettim" diyen Gençkut, işadamı olan hemşehrilerimizin çok fazla maddi imkanlara sahip olmalarına rağmen değişmediklerini mütevazı ve candan olduklarını belirti. İsmail Gençkurt, Amerika izlenimleri hakkında şu bilgileri paylaştı:
"Alacalı hemşehrilerimiz büyük bir potansiyele sahip olmuşlardır. Bu durum ülkemiz ve ilçemiz için övünülecek bir durumdur. Amerika'da bulunduğu süre zarfında Cuma namazlarında sanki Alacadaymış gibi hissettim. Amerika’da Giresun Yağlıdere Belediye Başkanı Yaşar İbaş ve Yağlıdereli işadamı Şevket Karaaslan ile görüştüm. Karşılıklı fikir alış verişinde bulunduk. Alacalı iş adamlarımızın hemşehrilerimize sahip çıkmaları bizleri mutlu etti. Hepsinden Allah razı olsun. Birde dil konusunda çok yetersiziz. Ülkemizde binlerce İngilizce öğretmeni var ve sadece okullarda okutuluyor. Hiç kimsenin İngilizce konuşamıyor. Amerika'da bulunan diğer milletler İngilizceyi çok iyi konuşabiliyorlar."

(Özel Haber: Arap Kurt)

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
13 Kez Görüntülendi.
Türkmen Bakan Maruf ve heyetinin KGK ziyareti
Asayiş
112 Kez Görüntülendi.
Alaca'da mucize kurtuluş: Takla atan arabadan yara almadan çıktılar 
Güncel
105 Kez Görüntülendi.
Alaca'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi
Güncel
47 Kez Görüntülendi.
Alaca Çiftçi Mallarını Koruma Birliği Başkanı Osman Çiftçi oldu
Yaşam
144 Kez Görüntülendi.
Mustafa Gün vefat etti
Güncel
47 Kez Görüntülendi.
Alaca Belediyesi’nden sinekle mücadele
Kültür Sanat
216 Kez Görüntülendi.
Alacalı hemşehrimiz Nurcan Bıyık Türk Tarih Müzesi’nde sergi açtı
Sağlık
37 Kez Görüntülendi.
Fıtıkların çeşitleri neler? En sık hangileri görülüyor?
Güncel
72 Kez Görüntülendi.
Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’e hayırlı olsun ziyareti
Güncel
81 Kez Görüntülendi.
Alaca’ya yeni kurulacak olan 3 Nolu Acil Servis İstasyonu’nu görüşüldü