Kategoriler

ALACA LİDER

Sel mağdurlarını unutmadılar

Hayatın durduğu Bozkurt’a Türkiye’nin farklı bölgelerinden yardımlar yapıldı. Bu yardım çalışmalarına bir katkıda Alaca Belediyesi sundu. 

Karadeniz bölgesini etkisi altına alan kuvvetli yağış sonucu Bartın, Kastamonu ve Sinop’ta meydana gelen sel felaketinde yaralar devlet ve millet yardımıyla hızla sarılmaya devam ediyor.
Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu yapmış olduğu açıklamada; “Ülkemizin hangi bölgesi olursa olsun elimizden geldiğince, belediyemizce yardımlarımızı sürdüreceğiz. Bu zor günleri birlikte atlatacağız. Malumunuz geçtiğimiz günlerde  Kastamonu Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketinde destek olmak üzere bir adet iş makinemizi ve selden etkilenen bir diğer ilimiz Sinop Türkeli ilçemize de iş makinasından sonra bir aracımızı da gönderdik. Gücümüz nispetinde afet bölgesine yardıma devam edeceğiz. Mevlam ülkemize bir daha böyle felaketler yaşatmasın.” dedi. Diğer yandan, Türk Kızılay ekipleri de sel bölgesinde ilk günden itibaren yardım faaliyetlerini sürdürüyor.Batı Karadeniz’de meydana gelen sel felaketinin ardından Kızılay, Sinop, Bartın ve Kastamonu’da 436 afet uzmanı ve gönüllüsü ile yardım çalışmalarını sürdürüyor. Selden etkilenen vatandaşlara gün boyunca su, sıcak yemek ve ikramlık dağıtımı yapan Kızılay, psikososyal destek çalışmalarını da başlattı.  Selin en fazla etkilediği Sinop’un Ayancık, Bartın’ın Ulus ve Kastamonu’nun Bozkurt ilçelerinde mağdur olan vatandaşların beslenme ihtiyaçlarını karşılayan Kızılay, afet uzmanları ve gönüllülerinden oluşan 436 kişilik ekip ve 51 mobil ikram ve hizmet aracıyla sahada görev yapıyor. Selin neden olduğu travmanın etkilerini azaltmak içinde çalışma başlatan Kızılay Psiko-Sosyal Ekipleri ile vatandaşlara destek veriyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
92 Kez Görüntülendi.
Alaca’da köy yolları masada: Bakımevine ziyaret
Flaş Haber
131 Kez Görüntülendi.
Kar sonrası kaza: Otomobil dereye uçmaktan kurtuldu
Güncel
77 Kez Görüntülendi.
Alaca Esnaf Odası Kongresi 18 Ocak'ta : 4 aday yarışacak
Spor
14 Kez Görüntülendi.
Alaca Belediyespor, İskilip engelini 4 golle geçti: 4-0
Güncel
63 Kez Görüntülendi.
Alaca’nın zengin mutfak kültürü TGRT’de Türkiye’ye tanıtılacak
Güncel
33 Kez Görüntülendi.
Ziraat Bankası Alaca Müdürü Yılmaz’dan Ziraat Odası’na ziyaret
Flaş Haber
108 Kez Görüntülendi.
Kış ortasında ağaçlık alanda yangın
Güncel
41 Kez Görüntülendi.
Şerif Arslan: Basın toplumun ortak sesidir
Güncel
201 Kez Görüntülendi.
Ferhat Arslan: Bu uygulama çiftçiyi çıkmaza sürüklüyor
Güncel
79 Kez Görüntülendi.
Alaca’da aç kalan domuzlar yerleşim yerlerine yaklaştı