Kategoriler

ALACA LİDER

Alaca Belediyesi'nden köpek haberine açıklama

Çorum'un Alaca İlçesi'nde bir köpeğin boğazından zincirlenerek yerlerde sürüklendiği iddialarına Alaca Belediye tarafından yanıt geldi.

Alaca Belediyesi, köpeğin tedavi edilmek için hayvan barınağına götürüldüğünü ve sosyal medyada yer alan art niyetli görüntülerin doğru olmadığını açıkladı.

Görüntünün tamamının izlendiğinde köpeğin barınağa götürülüp tedavi edildiği bildirilen açıklamada, " Durum, sosyal medyada yayımlanan 2 saniyelik görüntüden ibaret değildir. Görevlilerimiz tarafından barınağa taşınan sokak köpeği gerekli tedavisi yapılarak doğal ortamına tekrar bırakılmıştı. Alaca Belediyesi olarak sokak hayvanları konusundaki hassasiyetimiz tüm ilçe halkımız tarafından bilinmektedir" denildi.

Alaca Belediyesi'nin konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Cumhuriyet Meydanı’ndan Alaca Belediyesi hayvan barınağına götürülen sokak köpeği hakkında; vatandaşlarımızın şikayeti üzerine Alaca Belediyesi hayvan barınağı görevlileri tarafından Cumhuriyet Meydanı’ndan alınarak barınağa taşınan sokak köpeği ile ilgili sosyal medyada art niyetli görüntüler yer almaktadır.

Alaca Belediyesi olarak sokak hayvanları konusundaki hassasiyetimiz tüm ilçe halkımız tarafından bilinmektedir. Sokakta bakıma muhtaç ve hasta olan hayvanlarımızı veteriner eşliğinde hayvan barınağında bakımlarını gerçekleştiriyor, gerekli tedavi ve aşılarını yaptıktan sonra doğal ortamlarına bırakıyoruz.

09 Mart 2021 Salı günü saat 11:00 ile 11:15 arasında barınakta görevli iş arkadaşlarımız Cumhuriyet Meydanında sağlıksız ve sahipsiz sokak köpeğini belediye barınağına götürmek üzere almışlardır. Durum, sosyal medyada yayımlanan 2 saniyelik görüntüden ibaret değildir. Görevlilerimiz tarafından barınağa taşınan sokak köpeği gerekli tedavisi yapılarak doğal ortamına tekrar bırakılmıştı. Olay sosyal medyada yer aldıktan hemen sonra görevlilerimiz ile ilgi gerekli soruşturma başlatılmış ve geniş kapsamlı kamera kayıtları incelenmiştir. Gerek emniyetteki kayıtlar gerekse belediyemizdeki kayıtlarla birlikte personelimiz İlçe emniyet müdürlüğünce de ifade alınmaya çağrılmıştır.

Belediyemiz, sokak hayvanları için özel barınak yapmış, sağlıksız hayvanları toplayarak barınakta tedavi etmekte ve tedavi sonrasında doğal ortamına tekrar bırakmaktadır. 2021 yılının sadece ilk 3 ayında 44 adet sokak köpeğimiz aşılanmış tedavileri yapılmış ve doğal ortamına bırakılmıştır. Görmek isteyen vatandaşlarımız için barınağımızın kapısı mesai saatleri içerisinde açıktır. Sosyal medyada gösterilen video tamamen art niyetlidir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Flaş Haber
56 Kez Görüntülendi.
Taklalar atarak tarlaya uçtu! 4 kişi hastaneye kaldırıldı
Flaş Haber
54 Kez Görüntülendi.
Alaca'da tandırlık alevlere teslim oldu
Sağlık
268 Kez Görüntülendi.
Çorum tek yürek oldu: Ahmet Buğra’nın sağlığı için dualar ediliyor
Siyaset
67 Kez Görüntülendi.
CHP Milletvekili Tahtasız’dan Adem Şahin ve yönetimine kutlama
Güncel
75 Kez Görüntülendi.
Mehmet Tahtasız: ‘2026 yılı Hitit Yılı ilan edilmeli’
Güncel
90 Kez Görüntülendi.
Alaca Belediyesi’nden hizmet atağı: Günhan Mahallesi’nde yoğun mesai
Güncel
88 Kez Görüntülendi.
Alaca'da yararlanıyor: Bu proje ile orman köylüsünün yüzü gülüyor
Flaş Haber
171 Kez Görüntülendi.
Kontrolden çıkan traktör, 3 araca çarparak durabildi
Güncel
82 Kez Görüntülendi.
Sungurlu-Alaca Karayolu’nda korkutan kaza: Araç hurdaya döndü
Güncel
60 Kez Görüntülendi.
Alaca'da Ahilik ruhu ‘pilav günüyle’ canlandı