Kategoriler

ALACA LİDER

Bilgi Ocakta’ya ilgi giderek artıyor

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Alaca İlçe Başkanı İsa Duru, eğitime ve genel kültüre önem vermek için “BilgiOcakta” uygulamasının hayata geçirildiğini söyledi.

Duru, “Türk gençliğinin eğitimine ve genel kültürüne katkıda bulunmak amacıyla Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezimizin hazırladığı, öz değerlerimizle beslenen, eğlendirirken öğreten yepyeni bir dijital platform “BilgiOcakta” uygulaması Türk Milletinin hizmetindedir” dedi.

Ülkü Ocakları tarafından, Ülkü Ocaklarının yeni dijital eğitim platformu olan ve kısa zaman içerisinde tüm Türk Gençliğinin beğenisini kazanan “Bilgi Ocakta” uygulamasını tanıtmak için yazılı açıklamada bulunuldu.

Ülkü Ocaklarının yeni dijital eğitim platformu 'BilgiOcakta' hakkında bilgi veren Duru, “Ültü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından hazırlanan BilgiOcakta, başta Türk gençliği olmak üzere milletimizin tüm fertlerinin kullanımına tamamen ücretsiz olarak sunulmuş bir eğitim programıdır. BilgiOcakta; öğretirken eğlendiren, eğlendirirken düşündüren, düşündürdükçe geliştiren içerikleriyle Türk gençliğinin kişisel ve akademik gelişimine katkıda bulunmayı hedefler. Okul çağındaki gençlerimizin derslerine yardımcı, her yaştan bireylerin aradığını bulabileceği, bilgi yarışmasından, test çözümlerine, sıra dışı bilgilerden, tarihte bugün neler olduğuna dair her türlü¨ bilginin kaynağı BilgiOcakta da mevcuttur” ifadesini kullandı.

Çevrimiçi Eğitim Modülünde; Lise ve Üniversiteye Hazırlık, KPSS ve ALES testlerinin de yer aldığını ilerleyen süreçlerde bunlara TUS ve YÖK-DİL gibi ÖSYM’nin yaptığı diğer derslerin de ekleneceğini ifade eden Duru açıklamasına şöyle devam etti;

“BilgiOcakta, gençlerimize sınavlarda destek olacak eğitimlerin yanı sıra her gün düzenlenen bilgi yarışmaları da mevcut. Genel kültür, tarih, coğrafya, kültür-sanat, müzik, spor, edebiyat, sinema ve dergiler kategorilerinde, binlerce soruyla hazırlanan bilgi yarışması Türk gençliğinin genel kültürünün arttırılması; bilgi dağarcığının geliştirilmesi, ilgi alanlarının tespiti ve bu alanlarda belli düzeyde yeterliliğe ulaşılması hedeflenmektedir. Soru içerikleri; Türk gençliğinin milli benlik bilinci ve manevi değerleri yönünden gelişmesine katkıda bulunacak nitelikte hazırlanmıştır. Günlük, haftalık ve aylık periyotlarda hazırlanan puan tabloları ile kullanıcılar arasında rekabet ortamı sağlanması; bu sayede ilerleme kaydedilmesi hedeflenmektedir" dedi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Sağlık
13 Kez Görüntülendi.
Gökhan Bilgili: ‘Hasta-çalışan ilişkisinde en önemli etken doğru iletişim kurulması’
Güncel
27 Kez Görüntülendi.
“Bu Sahne Aynı Biz”sahnelendi
Güncel
47 Kez Görüntülendi.
Ekrem Keçeli’den dev sanayi iş yerleri projesi
Güncel
40 Kez Görüntülendi.
Alaca’nın ekonomik sorunları masaya yatırıldı
Güncel
17 Kez Görüntülendi.
Başkan Aşgın’a hayırlı olsun ziyaretine Başkan Arslan da katıldı
Güncel
16 Kez Görüntülendi.
İç Anadolu Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’ne ziyaret
Güncel
72 Kez Görüntülendi.
Vali Dağlı’yı ziyarete Alaca  Belediye Başkanı Şerif Arslan da katıldı
Eğitim
166 Kez Görüntülendi.
Sakarya Ortaokulu öğrencisi il birincisi Türkiye dördüncüsü oldu
Spor
199 Kez Görüntülendi.
Çorum'da hakeme saldıran 4 sanığa ceza yağdı
Asayiş
84 Kez Görüntülendi.
Koçhisar Barajı’na kaçak atılan 400 adet kerevit sepetine el konuldu