Kategoriler

ALACA LİDER

Alaca'da 40 kişi istihdam edilecek

Alaca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde “Toplum Yararına Program (TYP)” kapsamında 40 kişi istihdam edilecek.

Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından, Çorum İl Genelinde çalıştırılmak üzere “Toplum Yararına Program (TYP)” uygulanacağı belirtildi.

07/08/2020 tarihinde imzalanan protokollere istinaden aşağıdaki tabloda belirtilen ilgili kurumlarda toplamda 450 (Dört yüz elli) kişi 9 (Dokuz) ay süreyle istihdam edileceği program 08/09/2020 tarihinde başlayacak olup, 04/06/2021 tarihinde sonlandırılacağının altı çizildi.

Programın konusu Çorum İl/İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine bağlı okullarda çevre düzenlemesi, bakım onarım ve temizlik faaliyetleri olarak belirlendi.Katılımcılara Program süresince asgari ücret ödenecek olup, finansmanı İŞKUR tarafından sağlanacak.

İŞKUR tarafından yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi.

Başvurular; (10/08/2020--14/08/2020) tarih aralığında alınacak olup, yönetmeliğe göre katılımcılar, geçerli başvurular içerisinden Çorum Merkez Noter Kurası Yöntemiyle İlçeler Liste Yöntemiyle belirlenecektir.

Başvuru şartları, kontenjan ve program numarası aşağıda ayrıca belirtilmiştir.

Durumu başvuru şartlarına uyan ve program kapsamında çalışmak isteyen vatandaşlarımızın 14/08/2020- Cuma gününe kadar (Cuma Dahil), ALO-170 iletişim hattı üzerinden ve İŞKUR e-şube (www.iskur.gov.tr) internet adresinden 14/08/2020 Cuma günü (Saat:24:00’a kadar) iş arayan girişi yaptıktan sonra “Online İşlemler àİş arayan à Toplum Yararına ProgramlaràTYP Başvuru” kısmından sistem (program) numarasını yazıp seçerek başvuru yapmaları gerekmektedir. İŞKUR İl Müdürlüklerinden/Hizmet Merkezlerinden program başvuruları alınmayacaktır.

Ayrıca, on iki ay içerisinde TYP’den toplam 9 (dokuz) aydan az faydalanmış olanlar toplam 9 aya tamamlanacak şekilde bu programlardan faydalanabileceklerdir.

Bir kişi aynı anda açılacak TYP’lerden yalnızca bir tanesine başvuru yapabilecektir.

TYP’lere program süresince Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birisi katılabilir. Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine (ADNKS) göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak ulaşılabilen en yakın döneme ait gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının asgari ücret tespit komisyonu tarafından belirlenen net asgari ücretin 1,5 (bir buçuk) katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişiler TYP’ye katılamaz. Yurtlar ve sığınma evleri, vb. toplu yaşam alanlarında ikamet edenler için bu şart aranmaz.

Terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan kişiler TYP’ye katılamaz.

Katılımcı seçimi ile belirlenen listeler nihai liste olmayıp gerekli inceleme ve kontrol işlemleri sonrasında kesinleşecektir. İnceleme işlemleri tamamlanmadan programlar başlatılmayacaktır.

Programlara başvuru şartları:

İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,

18 yaşını tamamlayarak 19 yaşından gün almış olmak,

Öğrenci olmamak (açık lise, açık öğretim öğrencileri hariç)

Emekli ve malul aylığı almamak,

İş göremezlik ödeneği alanlar TYP ye katılabilir

Son bir yıl içerisinde yüklenici kurumun çalışanı olmamak,

Son altı ay içerisinde İŞKUR’un diğer programlarından (Kurs ve İşbaşı Eğitim programından) faydalanmamış olmak,

SGK sistemi üzerinden yapılacak sorgulamasında, başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirilmemiş olmaları ve isteğe bağlı sigortalılık hariç 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamalarını ifade eder. (5510 sayılı Kanunun 4. Maddesinde b fıkrasının 4. bendindeki tarımsal faaliyette bulunanlar ile aynı Kanundaki EK-5 tarım veya orman işlerinde hizmet akdiyle süreksiz olarak çalışanların sigortalılığı kapsamında olan kişilerin, SGK girişi yapıldığında sigortaları SGK tarafından kesildiğinden TYP’ye başvuru yapmalarında ve programa katılmalarında herhangi bir engel bulunmamaktadır.) Kuruma kayıtlı olduğu hâlde TYP düzenlenen alanda ve konuda çalışma izni belgesi olmayan yabancılar ile iş akdi askıda olan mevsimlik işçiler TYP’ye katılamazlar.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
29 Kez Görüntülendi.
Kalehisar Kazı Başkanı Şahin’den Başkan Şerif Arslan’a ziyaret
Sağlık
54 Kez Görüntülendi.
İl Sağlık Müdürü Zehir, Alaca’daki sağlık hizmetleri yerinde incelendi
Güncel
59 Kez Görüntülendi.
Kaymakam Dinçer’den şehit ailesine ziyaret
Güncel
164 Kez Görüntülendi.
Çorum'da virajı alamayan otomobil devrildi! 5 yaralı
Eğitim
64 Kez Görüntülendi.
Alaca MYO %100 doluluk oranına ulaştı
Siyaset
61 Kez Görüntülendi.
Alaca AK Gençlik’ten esnaf ziyaretleri
Yaşam
489 Kez Görüntülendi.
İsmail Ataç oğlunu evlendirdi! Eda Nur & Muhammet çifti dünyaevine girdi
Alaca
71 Kez Görüntülendi.
AK Partide yatırımlar değerlendirildi
Güncel
78 Kez Görüntülendi.
Türk Büro-Sen Çorum Şubesi’nden Alaca’da birlik ve beraberlik şenliği
Alaca
64 Kez Görüntülendi.
Çorum'da genç Arkeologlar Selçuklu kentini gün yüzüne çıkarıyor