Kategoriler

ALACA LİDER

10 yıldır adını tarlasına yazıyor

Çorum'un Alaca İlçesi'nde yaşayan Mesut Turan, 10 yıl önce ölen kardeşinin adını her yıl tarlasına yazarak, adını yaşatmaya çalışıyor.

Alaca'da esnaflık yapan Mesut Turan, 10 yıl önce kanserden yaşamını kaybeden kardeşi Ömer Turan'ın (23) adını ve anısını yaşatmak için çaba sarf ediyor.

Her ölüm yıl dönümünde, hasat sonrası tarlasına traktöre taktığı pullukla 'Ömer' yazan Mesut Turan, kardeşinin ölümünden büyük üzüntü duyduğunu ve en azından adını yaşatmak için her sene kardeşinin adını tarlasına yazdığını söyledi.

'ÖMRÜM OLDUKÇA YAZMAYA DEVAM EDECEĞİM'

Kardeşinin hatırasını yaşatmak için her yıl ölüm yıl dönümünde ismini hasat yaptığı tarlaya yazdığını söyleyen Turan, "Kardeşim hayatını kaybetmeden önce tarla ve bahçe işleriyle kendisi ilgilenirdi. O öldükten sonra bu işleri ben yapmaya başladım. Şimdi ektiğimiz tarlalarda hep onun emeği vardı buralarda onun hatıraları var. Bende her yıl buğday hasadı yaptıktan sonra tarlamıza kardeşimin adını yazarak hatırasını yaşatmaya çalışıyorum. Ömrüm oldukça kardeşimin ismini tarlaya yazmaya devam edeceğim" dedi.

YAZIYI GÖRENLER ŞAŞIRIYOR

Turan, tarlaya traktörle isim yazmanın çok fazla vaktini almadığını belirterek, "Kardeşim çok gençti. Yokluğunu hala hissediyoruz, çok üzgünüz. İsmini yaşatmaya çalışıyorum. 5- 6 dakikada kardeşimin ismini tarlaya yazabiliyorum. Tabi tepedeki tarladaki devasa 'Ömer' yazısını görenler şaşırıyorlar. Tarlamızın yanından hemen şehirlerarası bir yol geçiyor. Yoldan geçen sürücülerden yazıyı görüp duran ve fotoğraf çekenler bile oluyor. Ölen kardeşim için ismi yazdığımı öğrenenler tabi üzülüyorlar. Onlar kardeşim için bir dua etseler bile benim için yeterli" diye konuştu.

​​​​​​​

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
4 Kez Görüntülendi.
Türkmen Bakan Maruf ve heyetinin KGK ziyareti
Asayiş
41 Kez Görüntülendi.
Alaca'da mucize kurtuluş: Takla atan arabadan yara almadan çıktılar 
Güncel
30 Kez Görüntülendi.
Alaca'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi
Güncel
34 Kez Görüntülendi.
Alaca Çiftçi Mallarını Koruma Birliği Başkanı Osman Çiftçi oldu
Yaşam
133 Kez Görüntülendi.
Mustafa Gün vefat etti
Güncel
46 Kez Görüntülendi.
Alaca Belediyesi’nden sinekle mücadele
Kültür Sanat
207 Kez Görüntülendi.
Alacalı hemşehrimiz Nurcan Bıyık Türk Tarih Müzesi’nde sergi açtı
Sağlık
34 Kez Görüntülendi.
Fıtıkların çeşitleri neler? En sık hangileri görülüyor?
Güncel
66 Kez Görüntülendi.
Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’e hayırlı olsun ziyareti
Güncel
76 Kez Görüntülendi.
Alaca’ya yeni kurulacak olan 3 Nolu Acil Servis İstasyonu’nu görüşüldü