Kategoriler

ALACA LİDER

Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş

Alaca Müftüsü Fatih Kaya, Türkiye Diyanet Vakfı’nın bu yıl vekâletle kurban kesim bedelini yurt içinde 975, yurt dışında ise 825 TL olarak belirlediğini açıkladı.

Diyanet İşleri Başkanlığının Türkiye Diyanet Vakfı ile birlikte 1993 yılından itibaren vekâletle kurban kesim organizasyonu yaptığını hatırlatan Müftü Kaya, “Bu manada vakfımız; milletimizin kurban vekâletlerini, emanet bilinciyle ve büyük bir hassasiyetle yürütmekte, tam bir titizlik ve şeffaflıkla, dinimizin esaslarına uygun olarak, güven ve emanete riayet şiarıyla yerine getirmektedir. Kurbanlar, vekâlet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan hocalarımızla, vakfımızın görevli ve gönüllüleri nezaretinde yerine getirilmektedir.” dedi.
Müftü Kaya, Diyanet İşleri Başkanlığının ve Türkiye Diyanet Vakfının İslami usullere uygun olarak kesilen kurbanları yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını hatırlatarak şunları söyledi:
“Yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, sığınmacılara, muhacir, mülteci kardeşlerimize Kur’an kurslarımıza ve öğrenci yurtlarımıza yani yurt içinde nerede bir ihtiyaç sahibi varsa öncelikle onlara ulaşmak; yurt dışında ise öncelikle açlık, yoksulluk ve savaşların yoğun olduğu Afrika’dan başlamak üzere Orta Asya’dan Balkanlar'a, Kafkasya’dan Uzak Doğu ve Latin Amerika’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada mazlum kardeşlerimize ve muhtaç insanlara ulaştırmaktadır. ”dedi. 
2019 yılında Alaca ilçemizde vatandaşların bizzat camilere ve müftülüğe müracaat ederek yüz altmış yedi (167) hisse kurbanı vekâlet yolu ile kestirdiklerini ifade eden Kaya, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın bu sene vekâlet yolu ile kampanya sloganını “Kurbanını Paylaş, Kardeşlinle Yakınlaş” olarak belirlediğini, kampanyaya 30 Temmuz 2020 tarihine kadar Eski Camii ve Sebilullah Camii yanında kurulan vekaletle kurban bağış stantlarına, cami görevlilerine ve Alaca Müftülüğüne müracaat etmek suretiyle iştirak edilebileceğini ifade etti. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
47 Kez Görüntülendi.
Vali Dağlı’dan Başkan Arslan’a hayırlı olsun ziyareti
Asayiş
248 Kez Görüntülendi.
Düğün konvoyunda bahşiş kavgası
Güncel
11 Kez Görüntülendi.
9.Türk Dünyası Belgesel Film Festivali müracaatları devam ediyor
Asayiş
169 Kez Görüntülendi.
Alaca’da otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 1 ağır yaralı
Alaca
139 Kez Görüntülendi.
Alacalı şehide hazin uğurlama
Güncel
36 Kez Görüntülendi.
KGK Yönetim Kurulu İstanbul’da toplandı
Yaşam
251 Kez Görüntülendi.
Alacalı asker yıldırım düşmesi sonucu şehit düştü
Güncel
77 Kez Görüntülendi.
Halil İbrahim Azak'ı ziyaret ettiler
Güncel
78 Kez Görüntülendi.
Mevsimlik tarım işçilerinin 2024 yılı günlük yevmiye ücretleri 600 TL oldu
Güncel
87 Kez Görüntülendi.
Alacalılara '10 yılı geçmiş su sayaçlarını değiştirmeyi unutmayın' uyarısı!