Kategoriler

ALACA LİDER

Çorumlu Avukat kovuldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ceren Damar Şenel cinayeti davasında yaptığı savunmayla tepki çeken sanık avukatı ve Polis Akademisi'nde de öğretim üyesi olan Çorum Alacalı Profesör Vahit Bıçak'la ilgili açıklama yaptı.

Bakan Soylu, "Ceren Damar Şenel cinayeti sanığının avukatı Vahit Bıçak'ın Polis Akademisi'nden ilişkisi bugün kesilecek" dedi.

Soylu da ''Bu konuda arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirme çerçevesinde Polis Akademisi ile ilişiğinin kesilmesiyle ilgili onay benim önümde. Bugün itibariyle bu ilişki kesiliyor, bir süreci vardı onu bekledik. Onay bizim önümüzde ve kesilecek'' ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Araştırma Görevlisi Çorumlu Ceren Damar Şenel, kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından 2 Ocak 2019'da üniversite yerleşkesindeki odasında tabancayla vurulduktan sonra bıçaklanarak öldürülmüştü. Ceren Damar'ı öldüren sanık avukatı Vahit Bıçak'ın savunma sırasında Ceren Damar Şenel'in, müvekkiline cinsel istismarda bulunduğu, konumunu kullanarak bu istismarı sürdürdüğü ve müvekkilini tehdit ettiğini iddia etmesi ve Damar ailesine yönelik hakarete varan sözleri kamuoyunda büyük tepki oluşturmuştu. Ankara Barosu, Bıçak hakkında soruşturma açılmasına karar verirken, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olaya ilişkin tepkisini dile getirmiş ve "Mahkemelerde savunmanın ahlaki ya da hukuki bir sınırı olmalı mıdır' sorusu, uzun süre hukuk dünyasını meşgul etmiş; nihayet modern hukuk, savunmanın etik ve yasal sınırlarını belirleyen kurallar öngörmüştür. Çünkü insan onurunun dokunulmazlığı, bütün hakların üzerindedir" demişti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Sağlık
32 Kez Görüntülendi.
Gökhan Bilgili: ‘Hasta-çalışan ilişkisinde en önemli etken doğru iletişim kurulması’
Güncel
51 Kez Görüntülendi.
“Bu Sahne Aynı Biz”sahnelendi
Güncel
136 Kez Görüntülendi.
Ekrem Keçeli’den dev sanayi iş yerleri projesi
Güncel
66 Kez Görüntülendi.
Alaca’nın ekonomik sorunları masaya yatırıldı
Güncel
24 Kez Görüntülendi.
Başkan Aşgın’a hayırlı olsun ziyaretine Başkan Arslan da katıldı
Güncel
20 Kez Görüntülendi.
İç Anadolu Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’ne ziyaret
Güncel
73 Kez Görüntülendi.
Vali Dağlı’yı ziyarete Alaca  Belediye Başkanı Şerif Arslan da katıldı
Eğitim
172 Kez Görüntülendi.
Sakarya Ortaokulu öğrencisi il birincisi Türkiye dördüncüsü oldu
Spor
206 Kez Görüntülendi.
Çorum'da hakeme saldıran 4 sanığa ceza yağdı
Asayiş
84 Kez Görüntülendi.
Koçhisar Barajı’na kaçak atılan 400 adet kerevit sepetine el konuldu