Kategoriler

ALACA LİDER

Alaca’da Mevlid-i Nebi coşkusu

Alaca Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Belediye Kültür Salonu'nda “Hz. Peygamber ve Aile” konulu bir konferans düzenlendi.

Alaca Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle Belediye Kültür Salonu'nda “Hz. Peygamber ve Aile” konulu bir konferans düzenlendi.

Yatsı namazından sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program Hanife Hanım Camii Müezzin Kayyımı Arslan Comba’nın Kur’an tilaveti ile devam etti. Günhan Camii Müezzin Kayyımı Fatih Eker’in sunuculuğunu yaptığı programın açılış ve selamlama konuşmasını ilçe Müftüsü Fatih Kaya yaptı.

Kaya konuşmasında, peygamberimizin doğumunun 1448. sene-i devriyesi olduğunu ifade ederek, Diyanet İşleri Başkanlığının bu sene farklı bir konu ile insanlarımızı peygamber sevgisi ve muhabbeti etrafında bir araya getirdiğini belirterek, bu sene de temanın “Peygamberimiz ve Aile” olduğunu söyledi.

Kaya sözlerini, programın hazırlanmasında emeği geçen müftülük çalışanlarına ve katılımlarıyla programa renk katan tüm misafirlere teşekkür ederek bitirdi. Diyanet İşleri Başkanlığının Mevlid-i Nebi Sinevizyonundan sonra Çorum Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çolak peygamberimizin eşleri ile ilişkilerinden örnekler vererek aile içerisinde sağlıklı ve nitelikli bir ilişki kurmanın önemine dikkat çekti.

Program sonunda Kaymakam Kürşad Atak, Prof. Dr. Abdullah Çolak’a plâket takdim etti. Alacalıların yoğun ilgi gösterdiği program ilçe müftülüğünce Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle ortaokul ve lise öğrencileri arasında yapılan şiir yazma yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Kaymakam Kürşad Atak, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu ve Garnizon Komutanı Salih Çelik’in ödüllerini takdim etmeleriyle son buldu. Programda tüm misafirlere Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Mevlid-i Nebi Haftası ile ilgili “Peygamber ve Aile” adlı kitabı hediye edildi. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Yaşam
194 Kez Görüntülendi.
Alacalı asker yıldırım düşmesi sonucu şehit düştü
Güncel
52 Kez Görüntülendi.
Halil İbrahim Azak'ı ziyaret ettiler
Güncel
58 Kez Görüntülendi.
Mevsimlik tarım işçilerinin 2024 yılı günlük yevmiye ücretleri 600 TL oldu
Güncel
58 Kez Görüntülendi.
Alacalılara '10 yılı geçmiş su sayaçlarını değiştirmeyi unutmayın' uyarısı!
Eğitim
43 Kez Görüntülendi.
Öğrenciler için kitap hediye ettiler
Sağlık
64 Kez Görüntülendi.
Alaca’ya 3 doktor ataması yapıldı
Güncel
24 Kez Görüntülendi.
Yozgat Aydıncık Kaymakamını ziyaret ettiler
Güncel
17 Kez Görüntülendi.
Türkmen Bakan Maruf ve heyetinin KGK ziyareti
Asayiş
192 Kez Görüntülendi.
Alaca'da mucize kurtuluş: Takla atan arabadan yara almadan çıktılar 
Güncel
142 Kez Görüntülendi.
Alaca'da sağanak hayatı olumsuz etkiledi