Kategoriler

ALACA LİDER

Alaca'daki doğal ürünleri tanıttı

Alaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde Ziraat Mühendisi olarak görev yapan Serkan Sayın, Yozgat Bozok yüksek lisans tezinde ve Samsun 19 Mayıs üniversitesinde Sempozyumda Alaca’yı ve ürünleri tanıttı. 

Alaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde Ziraat Mühendisi olarak görev yapan Serkan Sayın, Yozgat Bozok yüksek lisans tezinde ve Samsun 19 Mayıs üniversitesinde Sempozyumda Alaca’yı ve ürünleri tanıttı. 
Ziraat Mühendisi Serkan Sayın, Yozgat Bozok Üniversitesi'nde Alaca'da doğal olarak yetişen Karamukla ilgili tez konusu hazırladı. 
Alaca İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nde Ziraat Mühendisi olarak görev yapan Serkan Sayın, Çorum İli Alaca İlçesinden Toplanan Karamuk (BerberisvulgarisL.) Tiplerinde Meyve ve Çekirdeklerin Biyokimyasal içeriklerinin belirlenmesi isimli tez konusunu hazırlayarak mezun oldu ve Ziraat Yüksek Mühendisi unvanını aldı. 
Serkan Sayın, Karamuk (BerberisvulgarisL.) Tiplerinde Meyve ve Çekirdeklerin Biyokimyasal içeriklerinin belirlenmesi konulu çalışması dünyada yapılan ilk çalışma olmasından dolayı dikkat çekerken bu konuyu tanıtması için Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde 3 yılda bir yapılan Üzümsü Meyveler Sempozyumuna davet edildi. 
Sayın, 5-7 Eylül 2019 tarihlerinde Samsun 19 Mayıs üniversitesi Ziraat Fakültesinde Alaca’yı ve Alaca’da yetişen bitkileri ve özellikle Alaca İlçesinden toplanan Karamuk (BerberisvulgarisL.) Tiplerinde Meyve ve Çekirdeklerin Biyokimyasal İçeriklerinin Belirlenmesi konulu sunumu Türkiye’nin bir çok yerinden gelen üniversite hocalarına tanıttı. Alaca’daki ürünleri tanıtan afişler ve broşürler üniversite sergisinde görücüye çıktı. 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Yaşam
98 Kez Görüntülendi.
Mustafa Gün vefat etti
Güncel
41 Kez Görüntülendi.
Alaca Belediyesi’nden sinekle mücadele
Kültür Sanat
193 Kez Görüntülendi.
Alacalı hemşehrimiz Nurcan Bıyık Türk Tarih Müzesi’nde sergi açtı
Sağlık
30 Kez Görüntülendi.
Fıtıkların çeşitleri neler? En sık hangileri görülüyor?
Güncel
54 Kez Görüntülendi.
Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin’e hayırlı olsun ziyareti
Güncel
69 Kez Görüntülendi.
Alaca’ya yeni kurulacak olan 3 Nolu Acil Servis İstasyonu’nu görüşüldü
Güncel
85 Kez Görüntülendi.
İlk encümen toplantısı gerçekleştirildi
Yaşam
173 Kez Görüntülendi.
Dere yatağına devrilen traktörün sürücü hayatını kaybetti 
Asayiş
196 Kez Görüntülendi.
Kontrolden çıkan otomobil şarampole devrildi: 5 yaralı
Ekonomi
47 Kez Görüntülendi.
Vergi dairesi, esnafı uyardı!