Kategoriler

ALACA LİDER

SGK'dan yeşil kartlılara uyarı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Çorum İl Müdürü Duran Cesur, yeşil kartlıların üniversite hastanelerinden doğrudan faydalanmaları ve bakmakla yükümlülükten 60/g kapsamına geçenlerin tescil işlemleri hakkında yazılı bir açıklama yaparak bazı uyarılarda bulundu.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Çorum İl Müdürü Duran Cesur, yeşil kartlıların üniversite hastanelerinden doğrudan faydalanmaları ve bakmakla yükümlülükten 60/g kapsamına geçenlerin tescil işlemleri hakkında yazılı bir açıklama yaparak bazı uyarılarda bulundu.

Duran Cesur, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Bilindiği üzere 10/11/2017 tarihinde “Genel Sağlık Sigortası Tescil, Prim ve Müstehaklık İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazetede yayınlanmıştır.

Yapılan değişiklik ile yönetmeliğin 6.ncı maddesinin 11 inci fıkrası “Genel sağlık sigortalısının bakmakla yükümlü olduğu kişiler, talep etmeleri halinde talep tarihini takip eden gün itibarıyla gelir testi başvuru şartı aranmaksızın Kanunun 60.ncı maddesinin birinci fıkrasının (g) bendi kapsamında genel sağlık sigortalısı sayılırlar.

Bu kişilerin daha sonra gelir testi yaptırmaları halinde genel sağlık sigortalılıkları gelir durumlarına göre güncellenir.” hükmünü düzenlemektedir.

Söz konusu hüküm doğrultusunda genel sağlık sigortalısının bakmakla yükümlüsü olan kişilerin 60/g tescilleri açılacağı zaman, tescil başlangıç tarihi talep tarihinin bir gün sonrası olacaktır. Bu kişiler için talep tarihi ile tescil başlangıç tarihinin aynı olmasına sistem müsaade etmeyecektir.

Kurumumuzla 40 adet üniversite hastanesi arasında yapılan protokol sonucu Sağlık Uygulama Tebliği’nde (SUT) yapılan değişiklikle, 60/c-1 (Yeşilkart) kapsamındaki genel sağlık sigortalıları sevk zincirine tabi olmadan üniversite hastanelerinden sağlık hizmeti alabileceklerdir.

Ancak; Pamukkale, Uludağ ve Balıkesir Üniversite Hastaneleri, Marmara Üniversitesi (Gastroentroloji/Nöroloji Enstitüsü), İstanbul Üniversitesi (Onkoloji Enstitüsü), İstanbul Üniversitesi(Kardiyoloji Enstitüsü) bu kapsamın dışındadır”

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Sağlık
179 Kez Görüntülendi.
Çorum tek yürek oldu: Ahmet Buğra’nın sağlığı için dualar ediliyor
Siyaset
60 Kez Görüntülendi.
CHP Milletvekili Tahtasız’dan Adem Şahin ve yönetimine kutlama
Güncel
73 Kez Görüntülendi.
Mehmet Tahtasız: ‘2026 yılı Hitit Yılı ilan edilmeli’
Güncel
82 Kez Görüntülendi.
Alaca Belediyesi’nden hizmet atağı: Günhan Mahallesi’nde yoğun mesai
Güncel
87 Kez Görüntülendi.
Alaca'da yararlanıyor: Bu proje ile orman köylüsünün yüzü gülüyor
Flaş Haber
163 Kez Görüntülendi.
Kontrolden çıkan traktör, 3 araca çarparak durabildi
Güncel
77 Kez Görüntülendi.
Sungurlu-Alaca Karayolu’nda korkutan kaza: Araç hurdaya döndü
Güncel
58 Kez Görüntülendi.
Alaca'da Ahilik ruhu ‘pilav günüyle’ canlandı
Eğitim
42 Kez Görüntülendi.
Alaca MYO’dan TÜBİTAK başarısı
Güncel
72 Kez Görüntülendi.
Milletvekili Kaya, Alaca İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahin’i TBMM’de ağırladı