Yaraları birlikte sarmak için kampanya
banner135

Alaca Müftüsü Fatih Kaya, "Türkiye Diyanet Vakfı da bu kapsamda zor şartlar altında hayat mücadelesi veren mülteci kardeşlerimizi yalnız bırakmayarak her daim mazlum ve masumların dualarını almayı bilen aziz milletimizin desteği ile bu kamplarda yaşamak zorunda kalan insanlara kol kanat germek için "Yeryüzünde İyilik Egemen Oluncaya Kadar" sloganı ile yola çıktı.
Alaca ilçemizin güzide halkının da destekleri ile iyilik kervanına katılmayı arzu ettik. Bu vesile ile Suriye sınırımızda bulunan kamplarda yaşayan yetim çocukları sevindirmek için "Yetim Çocuklar İçin Hep Birlikte Örüyoruz" adında bir kampanya düzenledik. Söz konusu kampanya 14 Ocak 2021 Tarihine kadar devam edecek olup, hanım kardeşlerimiz el emeği göz nuru olarak ördükleri atkı, bere, kazak ve hırka gibi giysilerle bu kampanyaya destek olabileceklerdir. 
Bunun yanında imkanı olan hayırseverlerimiz ambalajlı (kullanılmamış) kışlık giysi ve bot gibi kışlık giysileri de müftülüğümüze ulaştırabileceklerdir.
Siz de bu kampanyaya destek olarak savaş mağduru bir yetimin içini ısıtıp yüzünü güldürebilirsiniz.
Savaşların insan ve doğa üzerindeki etkisinin yıkıcılığı yadsınamaz bir gerçektir. Bu yıkıcı etki, kış şartlarında kendini daha da şiddetli bir şekilde hissettiriyor.
2011 yılından bu yana Suriye’de devam eden savaş pek çok insanın hayatını kaybetmesine neden olurken bir o kadar insanın da yakınlarını ve yaşadığı evlerini kaybetmesine, bir çok çocuğun da yetim ve öksüz kalmasına neden oldu. Bombardıman ve saldırılar altında evlerini terk etmek zorunda kalan aileler, başarabilirse başka ülkelere sığınıyorlar. Kendi topraklarında sıkışıp kalan aileler ise zorlu arazi ve mevsim şartlarında çadırlarda ve dağınık kamp alanlarında yaşam mücadelesi veriyorlar." şeklinde açıklama yaptı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.