Servisler ve yemekhaneler denetlendi
banner135

Alaca'da taşımalı eğitim yapan öğrencilerin okullarına güvenli ve konforlu bir şekilde ulaşmalarını sağlamak amacı ile okul servisleri denetlendi.
Denetimler, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Karaalp başkanlığında, komisyon üyeleri Halit Baykara ve Cemil Çakmak tarafından gerçekleştirildi.
Okul dağılma saatinde taşıma işi yapılan güzergâhlarda başlayan denetimde, öğrencilerin bulunduğu servisler teker teker durdurularak, okul servis araçları denetim formu kriterlerine göre denetlemeleri yapıldı. Buna göre de araçta bulunan öğrenciler için emniyet kemeri, araçların bakım ve temizliği, güvenlik sistemi, araç muayeneleri gibi maddeler değerlendirildi, taşımalı ilköğretim yönetmeliği ile okul servis araçları yönetmeliğine uyup uymadıkları kontrol edildi.
İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Karaalp, öğrencilerin evlerinden okullarına, okullarından evlerine, güvenli bir trafik ortamında gidip gelmelerini sağlamak üzere yoğun ve sürekli denetimlerin yapılacağını ve herhangi bir aksamaya meydan verilmeyeceğini ifade etti.

TAŞIMALI EĞİTİM YEMEKHANELERİ DENETLENDİ

Taşımalı Eğitim kapsamında yemek hizmeti veren firmaların yemekhaneleri denetlendi. Alaca'da taşımalı öğrencilerin yemek hizmetlerini denetlemek için oluşturulan "Taşımalı Yemek Denetim Komisyonu" tarafından 2019-2020 eğitim öğretim yılında taşımalı öğrencilerin sıcak öğle yemeği hizmetini yüklenen firmanın yemek üretim yerleri, kileri, bulaşıkhanesi ve çalıştırılan personeli denetlendi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Milli Eğitim Şube Müdürleri ve Şefler ile birlikte denetimler gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen denetimlerde yapılan ve yapılması gereken çalışmalar ve hijyen konusunda titizliklerini dile getiren yetkililer, güzel yapılan işlerden dolayı teşekkür ederken yapılması gereken uyarıları da gerçekleştirdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.