Kalecikkaya Köyü'ne örnek hizmet
banner135

Alaca Kalecikkaya Köyü'ne Aydoğan Ailesi adına üzerinde köyün tarihi ile bilgilerin de yer aldığı anıt çeşme yapıldı. 
Ankara'da yaşayan Kalecikkaya Köyü'nden Yalçın Aydoğan, köylerine güzel bir eser kazandırdı.
Yalçın Aydoğan, Ankara'da yaşıyor olmasına rağmen, atalarının, doğup büyüdüğü, bir dönem yaşadıkları, toprağını ektikleri, suyunu içtikleri, havasını teneffüs ettikleri köylerini unutmadı. Hem ata yadigarı köyüne sahip çıkan, hem de ebedi aleme çoktan göç etmiş yakınları ve geçmişlerini, isimlerini ve amel defterlerini hayır, hasenat, sadaka-i cariye ile yaşatan Yalçın Aydoğan, aynı zamanda, yaptırdığı esere köyün tarihi ile ilgili bilgileri de yazdırdı. 
Bu çeşmeden su içenler, abdest alıp ibadet edenler hem vesile olanlara sevap kazandıracak hem de eserin üzerindeki yazıyı okuyarak kim olduklarını her zaman hatırlayacak, kimliklerini unutmayacaklar. 
Ankara andezit taşı ve mermerin kullandığı anıt çeşmenin iki ayrı kitabesi bulunuyor.
Bir bölümünde köyün tarihi, kuruluşu hakkında bilgi verirken, diğer bölümünde hayrat sahipleri hakkında bilgi mevcut. Çeşmenin yanı başında güneş enerjisi ile çalışan bir adet aydınlatma direği ise farklı bir ambiyans oluşturuyor.

ALACA BELEDİYESİ DE ÇEVRE DÜZENLEMESİNİ YAPACAK

Çeşme inşaatı tamamlandığında, insanlar ve hayvanların su ihtiyacı haricinde, oturup dinlenmek için ve çevre düzeni için de Alaca Belediyesi'nin katkıları olacak. Yol kotunun yapılması, bank temini gibi ihtiyaçlarda destek olunacağı öğrenildi. 

Arap Kurt

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.