Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Komisyonu toplandı
banner135

Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile iş birliğinde ilgili paydaşlarla yürütülen çalışmaları kısaca özetlemiş, küresel bir sorun olan kadına yönelik şiddetle mücadelede planlanan tedbirlere ilişkin bilgilendirme yapıldı. 
Ayıraca çalıştayın 2021-2025 döneminde kadına yönelik şiddetle mücadele politikamıza yön verecek 4. ulusal eylem planının katılımcı bir anlayışla oluşturulmasına ve tüm taraflarca sahiplenilmesine de çok önemli katkı sunacağı belirtildi. Toplantıda "2020-2021 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı" kapsamında valiliklerin ve kolluk birimlerinin görev ve sorumluluğunda olan konularda mevzuatta verilen görev ve sorumlulukların gecikmesizin uygulanması, alınan tedbirlerde etkinliğin ve kurumsal kapasitenin artırılması, koordinasyon ve işbirliğinin geliştirilmesi ayrıca toplumsal farkındalığın artırılması şiddet mağdurunun yaşam, fiziksel ve ruhsal vücut bütünlüğünün her şart altında korunması konusunda kadına yönelik şiddetle mücadele için atılacak olan adımlar konuşuldu. 
Açılış konuşmasının ardından katılımcılar çalışma alanlarıyla ilgili olarak; adalete erişim ve mevzuat düzenlemeleri, farkındalık yaratma ve zihniyet dönüşümü, koruyucu ve önleyici hizmetler koordinasyon ve politika geliştirilmesi konu başlıklarında katkılarını sundu. 

Şükrü Demiray

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.