'İşsizlik ve göçü önleyebiliriz'
banner135

Ulus, Alaca'da işsizlik gibi büyük bir problemin olduğunu ve her yıl göç vermeye devam ettiğini belirterek, bunun önüne geçmek için bir proje hazırlansa buna destek olunabileceğini kaydetti. 
Belediye yönetiminde çok ortaklı bir fabrika veya insanlara iş sağlayacak, ilçenin kaldırabileceği bir iş yeri açmanın bu işyerinin sermayesini yurt içi ve yurt dışındaki Çorumlu ve Alacalılardan sağlanabileceğinin altını çizen hemşehrimiz Şükrü Ulus, "Şayet böyle bir proje başlarsa 50.000 bin lira ile kampanyayı başlatmak istiyorum" dedi. Ulus, konuya ilişkin şunları söyledi:
"Güzel Alacamız için birlikte başarmaya var mıyız? Saygı değer Alaca’lı hemşerilerim. Ben 1968 Alaca doğumluyum. İlk orta lise eğitimimi Alaca'da yaptım 1988'de askere gittim 1990 da Almanya ya geldim 30 yıldır burada ikamet ediyorum. Alacayı seviyorum kendi ailemden kimse olmamasına rağmen her izine gidişim de memleketi ziyaret ediyor eş dost ziyaretleri yapıyorum. 
Ancak Alacamızın işsizlik gibi büyük bir problemi var her yıl göç vermeye devam ediyor. İmkanları olanlar diğer illere taşınmış buda onların en doğal hakları yıllar önce Almanya’da Alacalılar derneği kurmak istedim ancak bulunduğum şehirde hemşerilerimizin olmayışı işimizi zorlaştırdı ama Amerika'da Ankara'da derneklerimiz var takdir ediyorum. Benim bu yazıyı yazmamdaki amacım birlikte Alacamıza ne katkı sağlayabiliriz. Mülki idare amirleri, dernek yöneticileri ve de memleket sevdalıları ne yapabiliriz diye bir proje hazırlansa Belediyemizin yönetiminde çok ortaklı bir fabrika veya çok insanımıza iş sağlayacak kasabamızın kaldırabileceği bir iş yeri açmak bu işyerinin sermayesi yurt içi yurt dışı hemşerilerimizden sağlarsak iyi bir şey olacağını düşünmüyorum. Benim yaşım 52 bu kadar daha yaşama şansım yok benim gibi düşünen memleket sevdalıları dernek yöneticileri büyüklerimizin de bu konuda duyarlı olacağına inanıyorum şayet böyle bir proje başlarsa 50.000 olarak kampanyayı başlatmak istiyorum. 
Özellikle Ankara Alacalılar Derneği'nde çok değerli emekli bu işlerden anlayan ağabeylerimiz var hepsini memleketimiz için çözüm üretmeye bekliyorum. Bizler geldik gidiyoruz güzel Alacamız için elimizi taşın altına koymalıyız çocuklarımız için başarmalıyız inşallah bu yazımın ciddiye alınmasını umut ediyorum."

Şükrü Demiray

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SÜKRÜ ULUS 4 yıl önce

bana ulasmak isteyen herkes whattspaat dan ulasabilir 004915771442158 selamlar saygilar.