Alaca’da şoförlere eğitim verildi
banner135

"İyi Dersler Şoför Amca" proje kapsamında Alaca'da da Sakarya Ortaokulu Toplantı Salonu’nda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonları ve Michelin Lastikleri arasında imzalanan iş birliği protokolüyle 'Trafikte Sorumluluk Hareketi' kapsamında 2014 yılında hayata geçirilen ve taşımalı eğitim sisteminde görevli servis şoförlerinin trafik güvenliği, ilk yardım ve iletişim konularında yetkinliklerini geliştirmeyi amaçlayan eğitim verildi. “İyi Dersler Şoför Amca projesinin amacı, taşımalı eğitim sistemindeki okul servis şoförlerin trafik güvenliği, ilk yardım, iletişim becerileri ve ilgili mevzuat konusunda bilgi ve becerilerini artırarak, bu şoförlerin kapasitesinin geliştirilmesidir.” diye açıklamalarda bulunuldu.
Eğitim; İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Enes Tonbul Başkanlığında İlçe Sağlık Müdürlüğünden Dr. Cebrail Mumcu ve İlçe Jandarma Komutanlığından Jandarma Trafik Uzman Çavuş Kazım Oğuz tarafından verildi.  Eğitime tüm şoförler katılırken slayt gösterileri ve pratik anlatımlarla ilk yardım dersleri gösterildi. Toplantı iyi dilek temennileri ve sohbetlerin ardından sona erdi.

(Hikmet Özdemir)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.