Alaca Belediyesi kendi elektriğini üretecek
banner135

Alaca Belediyesi, Güneş Enerji Santrali (GES) kurarak kendi elektriğini kendi üretecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, 750 kW’lik enerji satrali kuracaklarını belirterek, “Belediye olarak kendi elektriğimizi kendimiz üreteceğiz. GES projesinin bağlantı anlaşması yapıldığını açıklayan Başkan Şaltu, yatırım için ihale hazırlıklarının başladığını müjdeledi.

GES’in, Ankara Yolu üzerinde bulunan belediyeye ait eski kum ocağı tesisinin olduğu araziye kurulmasının planlandığını aktaran Başkan Şaltu, “Tesis kurulup elektrik üretimine başladığında belediyenin 50-70 Bin TL arasında elektrik faturasını amorte etmiş olacak. Bu vesile ile belediyemizin kasasında 50 ila 70 Bin TL arasında bir miktar kalmış olacak. Bu rakamları başka hizmetlerde kullanmış olacağız” diye konuştu. Projenin belediye için önemli olduğunu kaydeden Başkan Şaltu, “İlçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.