36 yıllık azim ve sıra dışı gayretin eseri!
banner135

ÖZEL HABER-ARAP KURT

Alacalı yazar bilgi, birikim, gözlem ve tecrübelerini 36 yıl boyunca aralıksız kaleme aldı. 
1954 yılında Alaca'nın Çöplü Köyü'nde dünyaya gelen Yazar Yavuz Yurt, 36 yıllık bilgi ve birikimini elle yazarak 50 dosyada topladı ve baskıya hazır 28 adet kitap olacak şekilde tasnif etti. 
Yazar Yavuz Yurt, yüzlerce tükenmez kalemi tüketerek ajandaları fikir ve düşünceleriyle doldurdu.
Evinde çalışma odasında ziyaret ettiğimiz yazarın bu fikir  yolculuğunu kendisinden dinleyelim. Yavuz Yurt, bu çalışmalarını, kitaplarının muhteviyatını ve bu kitapları yazmaktaki amacını şöyle anlattı;
"Sınırlarını bilen, belirleyen insandır. İster hürlüğü ister duyguları olsun hepsinin de kapasitesini bilendir. 


Başkalarını sevmese de ona zarar vermek istemeyendir. İnsanlığın yüreklerini görebilen ve onların sesini  duyabilendir. Düşüncelerine dokunabilendir. Teraziden hazineleri alabilendir. Ölçüsüzlük - sınırsızlık  girdaplarına kapılmayandır. Elbette herkes kendi bedeninde yaşadığı için birinin diğerini, diğerlerinin öbürünü anlaması öyle kolay  olmuyor. Hatta duyular olmasa hiç mümkün olamaz. Duyularda en fazla kendi yakınlarını, en fazla algıladıkları için uzaklaştıkça tesirsiz kalıyorlar, daha da uzak kalınca sönüyorlar. Hemen hemen tüm insanlarda bencil gen vardır ki, tıpkı her şeyini besleyen canlı olma bencil olma genlerini de besler. İşte burada devreye giren zekanın yani şuursallığın - zihinselliğin - ruhsallığın iradeye hükmüyle bencil gen dengelenir ve değerlenir.
Yani kaçınılmaz mecburi çıkar seviyesine çekilmiş olur ki işte bu fonksiyonel oluşum vicdan yeterliliğini ortaya çıkarır.  Ancak canlı olmanın mutlak gerektirdiği akıl yükseldikçe  bencil genle arasında doyumsuzluk anlaşması başlar ki!  Bunun nedeni canlı olmak varlığının devamını sağlamak  güdüsüdür ki işte bunun içinde gereksinimlerini istisnasız mevcudiyetlerinin çeşitli şekille-biçimler mecburiyetler... Üzerinden hem de hakimiyet- hükmetme sağlamak arz etmelerini bireylerin toplumların şehirlerin, devletlerin  yönetimlerin yani insanlığın bir biri üzerlerinden kurabilme çabaları özellikle de nüfuslarını doyurabilmek sorunlarını  azaltmak kaygı- korkularını hafifletmek sağlam- güven ve sağlıklı yaşayabilmelerinin anlamların etkileriyle hemhal olmaktır. 


İşte şahsım Yavuz Yurt 36 yıl verdiğim emekle- uğraşıyla  hem de hiç bir kesinliğe saygısızlık yapmadan en doğruyu  yaklaşıcı gerçekliğe ulaşmaya çalışarak, kitaplarımı yazmam uğruna sefalet derecesinde münzevi geçerliliğine tabi olurcasına neler çektiğimi nelere katlandığımı bir Allah bilir bir de şahsım bilir.  
Kitaplarımın hepsinin de konusu tamamen bireyler, toplumlar, şehirler ülkeler devletler yönetimler olmuştur. Fikirlerimin perişanlığı için değil saygınlığı için yazdım. Şu dünyada saygınlıklarından başka şeyleri olmayanları bırakında yaşasınlar." 

ARAP KURT

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Aysel Erdal 4 yıl önce

Bu kadar yıl verilmiş olan emek ve çaba gerçekten büyük övgüleri hak ediyor. Başarılarının devamını diliyorum.

Avatar
Nisaa 5 ay önce

Tebrik ederim amca
MaşAllah

Avatar
Nisa alnadaf 5 ay önce

Tebrik ederim amca
MaşAllah

Avatar
Nisaa 5 ay önce

Tebrik ederim
MaşAllah

Avatar
Nisaa 5 ay önce

Tebrik ederim amca
MaşAllah

Avatar
Nisa alnadaf 5 ay önce

Tebrik ederim amca
MaşAllah

Avatar
Necati Çavdar 2 yıl önce

maşAllah
maşAllah

Avatar
Hacı Veli Tezcan 4 yıl önce

Yurt ailesi asil kan taşır,yavuz,Ali,Ramazan büyük değerlerdir,ben onları tanımak,arkadaş olmakla kendimi mutluluk duyuyorum.