XI. Uluslararası Hititoloji Kongresi 2021’e ertelendi
banner135

31 Ağustos-6 Eylül 2020 tarihleri arasında Hitit Üniversitesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan XI. Uluslararası Hititoloji Kongresi Rektör Ali Osman Öztürk ve Kongre Başkanı Prof. Dr. Aygül Süel tarafından Covid-19 pandemisi nedeniyle ertelendi.

Bu konuda bir açıklama yapan Kongre Başkanı Prof. Dr. Aygül Süel, “Ülkemizde Yeni Tip Koronavirüs salgını ile verilen etkin mücadelenin sekteye uğramaması ve normalleşme sürecinde de tedbirlerde zafiyet gösterilmemesi için Üniversite Rektörümüz Prof. Dr.Ali Osman Öztürk ile yaptığımız istişareler sonucunda XI. Uluslararası Hititoloji Kongresi’ni 06-12 Eylül 2021 tarihine ertelemeyi uygun bulduk” dedi.

Prof.Dr. Aygül Süel, konuya ilişkin şu bilgileri verdi:

“Bu sene düzenlenecek Kongreye Amerika, Çin, İspanya, Rusya, Almanya, İtalya, Fransa, İngiltere başta olmak üzere 16 yabancı ülkeden toplam 80 bilim insanı, Ülkemizden de 50 bilim insanı katılacağını bildirmişti.

Avrupa'da birçok ülkede de koronavirüs vakalarının yeniden artması ve sürecin belirsizliği böyle bir karar almamıza neden olmuştur.

Kongrenin bir sene sonrasına ertelendiği bildirildiğinde, kongreye katılacak bilim insanları alınan kararın olumlu olduğunu ve gelecek yıl çok daha sağlıklı bir ortamda buluşacağımız ümidinde olduklarını beyan etmişlerdir.

Sayın Valimiz Mustafa Çiftçi ve Sayın Rektörümüz Ali Osman Öztürk başta olmak üzere bildiri sunmak üzere davet edilen yerli ve yabancı akademisyenlerimize, kongrenin hazırlık aşamasında emeği geçen her arkadaşımıza bu süreçte bizlere yardımları ve destekleri için teşekkür ediyorum.

Bu erteleme kararı ile birlikte bundan sonra yapılacak Kongrelerin tarihleri ise XII. Uluslararası Hititoloji Kongresinin 2023 yılında yapılması, XIII. Uluslararası Hititoloji Kongresinin ise 2026 yılında yine geleneksel olarak Çorum’da yapılması planlanmıştır.”

Şükrü Demiray

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.