Ziraat Odası'na Tohum Eleme ve İlaçlama Tesisi
banner135

Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan'ın başkanlığında İlçe Ziraat Odaları Başkanlarının katılımı ile Ziraat Odaları İl Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Ak Parti Çorum Milletvekili ve Tarım ve Orman Bakanlığı Komisyon Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Ak Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı , İl Başkan Yardımcısı Yılmaz Peker, Tarım İl Müdürü Orhan Sarı, Çorum Damızlık ve Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya İl ve İlçe Ziraat Odaları Başkanları katıldı.

Toplantıda Çorum'a tarım alınan yapılacak olan yatarımlar ve verilen destekler hakkında bilgiler veren AK Parti Çorum Milletvekili ve Tarım ve Orman Bakanlığı Komisyon Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Çorum'da tarıma verilen destekleme miktarının 350 milyon lirayı bulduğunu, bir tarım şehri olan Çorum'a destelemelerin artarak devam edeceğini ifade etti.

Milletvekili Ceylan, "Tarım ve Hayvancılık alanında yaptığımız çalışmalarla örnek bir il olmaya devam ediyoruz. Her zaman çiftçilerimizin yanındayız. İlimizde tarıma verilen destekleme miktarı 350 milyon lirayı bulmaktadır. Bunun içinde mazot gübre desteği, tohumluk desteği, ürün desteği gibi birçok kalemde destekler bulunmaktadır. Mazot gübre desteği gibi birçok destek miktarını iki katı artırdık" diyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Son zamanlarda yerli ırkların ıslah edilmesi amaçlı 1 milyon liralık suni tohumlama desteği sağlandı.

Hayvancılık yapan küçük işletmeleri desteklemek amaçlı 600 bin liralık süt sağım makinesi alımı gerçekleştiriyoruz.

Yine arazi yapısını düzeltmek amaçlı 350.000 lira tutarında lazerli tesviye aleti, skreyper ve rototiller alımı gerçekleştirdik.

Leblebinin merkezi olan ilimizde yaklaşık 1 milyon 450 bin liralık sertifikalı nohut tohumu dağıtımı gerçekleştirdik. 206 köyümüze 100 bin lira tutarında Vişne, Kızılcık ve Badem fidanı dağıttık.

Yaklaşık 600 bin lira tutarında bütçeyi meraların ıslahına harcadık. Yine 400 bin liralık macar fiği ve yem bitkisi tohumu dağıtımı yaptık. Ayrıca ilimize tarımsal projelerden çeşitli kanallardan yaklaşık 20 milyon lira katkı sağladık.

Bu projeler içerisinde Çorum Ziraat Odası'na da yaklaşık 4 Milyon lira tutarında yüzde yetmişi hibeli tohum eleme ilaçlama paketleme tesisi yapacağız.

Tarımda damla sulamadan, tohum ve gübreye eleme tesisinden paketleme tesislerine kadar birçok kalemde destekleme veriyoruz.

2020 Yılında çiftçimize 350 milyon lira destek sağlandı.

2021 Yılında;

•260 tane süt sağım makinası küçük üreticilere destek sağlandı.

•250 ton / 1300 bin liralık nohut tohumu dağıtımı yapıldı.

•Damızlık Birliğine 400 bin lira daha destek sağladık.

•Ziraat Odasına DOKAP’dan Tohum Eleme Tesisi kurulumu için 3.750 bin lira destek sağladık.

•Arıcılar Birliğine 1.200 bin lira destek sağladık.

•Damızlık Birliğine 3.750 bin liralık 6 sıralı slaj biçme makinası sağladık.

•Damızlık ve Sığır yetiştiricileri birliğinin Ankara yolu üzerinde almış olduğu arsaya TKDK’dan onaylanan kampüs yapımı için 9 milyon lira destek sağladık.

•100 Bin Koyun Projesi içinde ilk etapta 200 kişiye 20 bin koyun dağıtıldı. 100 Bin Koyun Projesi kapsamında geçtiğimiz haftalarda ikinci müracaatlar alınmaya başlandı yakında dağıtımları yapılacaktır.

•200 çiftçiye litresi 30 kuruştan 2 milyon lira destek sağladık.

•TMO Patates ve Soğanı alımı yapılacaktır."

Arap Kurt

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.