'Kuraklığın etkileri ilk tarımda görülür'
banner135

Sincan, Çetederesi, Yenice, Karatepe, Çatalkaya, Gülderesi, Karnıkara, İsmailli, Balçıkkhisar, Akören Köylerinde kuraklık tespit çalışması yapan Serkan Sayın, kuraklığın yaşandığı bu dönemde sulu arazilerde vahşi sulama yapılmaması gerektiğini söyledi. Serkan Sayın, "Kuraklığın etkileri genellikle ilk olarak tarımda görülür ve yavaş yavaş diğer suya bağımlı sektörlere yayılır. 
Tarım sektöründe kuraklığın anlamı, diğer sektörlerden daha farklıdır. Çünkü bitkiler için yıl içerisinde yağan toplam yağıştan çok, büyüme dönemlerinde bitki kök bölgesinde var olan su daha önemlidir. Bitkilerin çıkış ve gelişme döneminde ihtiyaç duydukları suyun toprakta bulunamaması, tarımsal kuraklıktır. Köy çeşmelerimiz kurumuş. Köylerimizde  kuraklık tespit çalışmaları yaptık. Sulu arazilerde lütfen vahşi sulama yapmayalım. Bitkinin ihtiyacından fazlasını vermeyelim. Zamanla topraktaki tuz yüzeye çıkar ve 2-3 yıla bütün araziler verimsizleşir." 

Arap Kurt

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.