Doğada yetişen bitkiden para kazanın
banner135

Bir ilaç firması kantaron yağı yapıp ilaç sanayinde kullanmak için özellikle Alaca bölgesinden toplanacak Kantaron bitkisine talip oldu. Doğada yetişen bitkiden para kazanmak isteyenlerin tercih edebileceği Alaca'daki tıbbi bitkiler için bir firma teklif verdi.
Ziraat Mühendisi Serkan Sayın, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda konu hakkında bilgiler verdi.
Günlük 40 kilogram Kantaron çiçeği toplayana günlük yevmiye 150 TL, günlük 40 Kilogram altında toplayanların kilogram fiyatının ise 3,5 TL'den alınacağını dile getiren Serkan Sayın, Alaca ve köylerinde doğal olarak yetişen kantaron bitkisini, kökünden sökmemek şartı ile biçip yaş olarak çiçekli şekilde getirenlerden ücret karşılığında alınacağını ve alımda kota olmayacağını ifade etti.
Ziraat Mühendisi Serkan Sayın, "Doğada yetişen bitkiden para kazanın...Biçilir Biçilmez Bana ulaşması lazım. Yaş kilogram fiyatı: 3,5 TL'dir. Bir çiftçi günde rahatlıkla en az 40 kilogram toplayabilir. Günlük yevmiye 40 kilogram toplamak şartı ile 150 TL. Az toplayanların ürünü yaş olarak kilosu 3,5 TL'den alınacaktır. Kesinlikle bitki kökten sökülmeyecek boyunun yarısından kesilecektir. Bir ilaç firması alacaktır özellikle Alaca ve civarından istiyorlar. İlaç firması kantaron yağı yapıp ilaç sanayinde kullanacaktır."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.