Alaca’da bir ilk daha gerçekleşti
banner135

Tarım ilçesi Alaca’da kekik, adaçayı, civanperçemi tarlalarının ekimi gerçekleştirildi. Konuyla ilgili konuşan Serkan Sayın, “Daha önce yetiştirdiğimiz katma değeri yüksek olan Çörekotu, Lavanta, Aspirv.b. bitkilere ilave bugün Kekik, Adaçayı ve Civanperçemi tarlalarının dikimini yaptık. Alaca’da Çörekotu, Lavanta olur mu diyenler sonuçları başarılı şekilde gördük. Artık Alaca’da Kekik, Adaçayı ve Civanperçemi tarımı da yapılmaktadır. Çok şükür emeğimiz boşa gitmiyor.
Bugün tarlalarımızı kurduk. Bu ürünlerin tamamı Alaca'da tesiste yağları üretilip 7 ülkeye ihraç olacaktır. Yetiştirdiğimiz bütün bitkiler şifa kaynağıdır.

“ALACA ÇİFTÇİSİ KAZANACAK”

Yıllar öncesinde demiştim Alaca Tıbbi ve Aromatik Bitkiler konusunda hem çok gelir elde edecek hem de söz sahibi olacak diye. Bütün ürünlerimiz için alıcılar Alaca’ya akın akın gelmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.