“Ride25 Pioneers” bisiklet grubu Alaca’daydı
banner135

İngiliz bir grup doktor, mühendis gibi farklı meslek dallarından macera tutkunu arkadaş tarafından kurulan 'Ride25 Pioneers' grubu, 75 kişiden oluşuyor ve her yıl dünyanın farklı ülkelerinde turlar düzenliyor.
Pandemi nedeniyle son yıllarda ara verilen bisiklet turunun 9. ayağı Ankara’dan start aldı. Başkentten yola çıkan grup Afrikalı çocuklar yararına pedal çeviriyor. Alaca’da mola veren grup, merkezde bulunan Karadeniz Pastanesi önünde toplandılar. Grup bir süre burada mola verdikten sonra Amasya ve Tokat üzerinden Giresun'a ulaşacak.
"Ride25 Pioneers" bisiklet grubunun Türkiye turu çerçevesinde Alaca’ya geldiklerini dile getiren tur rehberi Sedat Kırkan, "Ride25 Pioneers" bisiklet grubunun bisiklet organizasyonu için Alaca’dayız. 4 yıl önce İstanbul-Ankara ayağı yapılmış olan bir organizasyonu bu sene 2022 yılında Ankara başlangıçlı, Giresun'da bitecek. Daha sonra ise Gürcistan yolculuğu başlayacak. Bugünkü durağımız Alaca. Kahvaltı için şuan mola verdik. 5 günlük bir organizasyon. 22 Haziran'da başladı, 26 Haziranda sona erecek" diye konuştu.

75 YAŞINDA ORTALAMA 80-100 KM YOL GİDİYOR

"Ride25 Pioneers" bisiklet grubunun en yaşlı (75) üyelerinden olan Mr. Coen, aslen Hollandalı olduğunu ancak İngiltere de yaşadığını ifade ederken, bisiklet arkadaşlığının bu grubu bir araya getirdiğini dile getirdi. Kendisinin İngiltere de çiftçilikle uğraştığını aktaran Mr. Coen, gittikleri ülkelerin kırsal alanlarını gezdiklerini söyledi. Günlük ortalama 80-100 km arası bisikletle yol yaptıklarını söyleyen Mr. Coen, “sloganımız bir çocuk daha kurtarmak” dedi.

Anahtar Kelimeler:
AlacaBisiklet Grubu
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.