Enver Aydoğan yine göğsümüzü kabarttı
banner135

Abhazya’yı temsil eden Çorum Alaca Gökören Köyü’nden Enver Aydoğan Rus rakibi Viktor Ivanov'u ilk rauntta nakavt etti. Enver Aydoğan, Çorum’un Alaca ilçesinin Gökören Köyü doğumlu. Türkiye’de çok başarılı bir boksörken şimdi aynı başarıyı anavatanda, Abhazya’da sürdürüyor.

Doğduğu ve vatandaşı olduğu ülke Türkiye’nin milli takımını birçok uluslararası arenada temsil etti. 2019 yılında Abhazya’da düzenlenen uluslararası profesyonel boks gecesinde Rus rakibi ile yaptığım müsabakada galibiyeti Abhazya’ya getirdi ve daha sonra Abhazya Profesyonel Boks Federasyonu Başkanı’ndan aldığı teklif üzerine Abhazya milli takımında yer almaya karar verdi. 2020 yılında hem bir dövüşçü hem de transfer oldu.

Enver Aydoğan, kazandığı zafer sonrasında duygularını şu şekilde dile getirdi:

“Şükürler olsun Zafer bizim. Bu mutluluğu yaşayabilmek için Çok çalıştık ve çok yorulduk. Ve evime mutlu dönüyorum. Hem zaferi kazandığım için hem de bana inanan insanların umutlarını boşa çıkarmadığım için gerçekten çok mutluyum. İzin verirseniz sevincimi bana inanan insanlarla paylaşmak onlara teşekkür etmek istiyorum. Başta beni bugünlere getiren ailem ve daha sonra beni yetiştirip bugünlere gelmemde emeği olan antrenörüm. Mücahit Orak a Çok teşekkür ederim. Beni burada çalıştıran ve üzerimde çok fazla emekleri olan antrenörlerim sayın Tymur Kardy ve Abert kardiogluna çok teşekkürler. Ve benden asla maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen ve her zaman yanımda durduğu için sayın Nizam Hapat a çok teşekkür ederim. Beni her konuda destekleyip bütün kalbiyle bana inanan. Ve bana asla yanlız olmadığımı hissettiren Geri dönüş komite başkanı sayın Vadım Kharazıa ya ve sıcak dostluğu, içtenliği ile benim her zaman yanımda olan geri dönüş komite başkan yardımcısı Astamur Bagatelıya ya Bana verdikleri değer ve Maddi ve manevi Yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim. Beni hiç tanımadığı halde maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen sayın Kemal kozupha ya sonsuz teşekkürler. sayın spor komite başkanı Cemal gubaz bey'e ilgi, alakalarından ve maddi desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Sayın Soner Gogua ya maddi ve manevi desteklerinden dolayı sonsuz teşekkürler ve onu yine aramızda görmek dilekleriyle. Ve yine beni hiç tanımadıkları halde benim başarabileceğime inanıp benden maddi desteklerini esirgemeyen Ahmet Hapat Ceylan ve diğer diasporadaki büyüklerime çok teşekkürler. Bana öz kardeşinden daha yakın olan ve her problemime benden önce koşan. Gücümün ve sabrımın tükendiğinde bana güç veren. Sıcak ailesini bile benimle paylaşan Kardeşim geri dönüş komitesi diaspora bölüm Başkanı Sayın Inal Khutaba ya sonsuz teşekkür ederim. Ve ismini sayamadığım maddi manevi destek olan. Arayıp mesaj atan herkese çok teşekkürler. Bu sadece benim değil. bu bizim zaferimiz. Bu henüz başlangıç. Sizlerin de destekleriyle Dünyanın dört bir yanında ülkemin bayrağını dalgalandırıp, Avrupa ve dünya şampiyonluk kemerini getirene kadar asla vazgeçmeyeceğim. Beni destekleyen herkese çok teşekkürler.”

​​​​​​​

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.