Gölbaşı Göleti'nin kurtarılması için çözüm önerdi
banner135

Gençkurt, Gölbaşı göletinde son yıllarda yağışın az olması sebebi ile su seviyesinin düştüğünü göletin kuruduğunu ifade ederek, gölette yaşayan canlıların su olmadığı için telef olduğunu Çorum’a içme suyu için döşenen boruların Gölbaşı göleti kısmına hiç bir masraf olmadan sadece bir vana takılarak su takviyesi yapılabileceğini dile getirdi. 
Demokrat Parti Alaca İlçe Başkanı İsmail Gençkurt, konuya ilişkin açıklamasında şunları söyledi:
"Koçhisar Barajı 1993'te plan bütçeden çıkan 1994 ihale edilen 1995 temeli atılan 2002 inşa edilen sulama ihalesiyle birlikte 24'e yakın köyümüzün sulu tarıma geçmesi ile 2019 sulama faaliyete geçmiş ilçemizin su ihtiyacı da karşılanmaktadır. Koçhisar büyük öz  çayı üzerinde olan toprak gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 750 00 metrekare olan akarsu yatağında yüksekliği 54.00 metre olan su kotunda göl alanı 12.00 km'dir. Koçhisar barajından Çorum’a içme suyu verilmesi için çalışılmalar yapılmakta,  Bu esnada Gölbaşı göletinin yanından borular geçmektedir.
Gölbaşı göletinin son yıllarda yağışın az olması sebebiyle su seviyesi düşmekte ve gölet kurumaktadır. Gölette yaşayan canlılar balıkların su olmaması sebebiyle telef olmakta otlatmakta hayvanlarda su ihtiyacını göletten içmektedirler, Tabi ki göletten sulu tarımı bırakalım su gölette kalmamakta bundan dolayı Çorum’a içme suyu için döşenen boruların Gölbaşı göleti kısmına hiç bir masraf olmadan sadece bir vana takılarak Gölbaşı göletine su verilebilir takviye yapılır. 
Bu konuda zaman geçmeden vana konulması gerekmektedir. Yetkilileri göreve çağırıyorum Koçhisar Büyüköz barajının plan bütçeden ihalesini yapan temelini atan barajın yapılmasını ve sulu tarıma geçilmesinde emeği geçen yetkililere teşekkür ediyorum."

(Arap Kurt)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.