“Gazetecilik zor şartlar altında yürütülüyor”
banner135

“Basının bir kolu olarak özellikle gazeteciliğin ne kadar zor şartlar altında yürütüldüğünü çok iyi biliyoruz. Özellikle yerel basının ayakta kalabilmek için çok uğraş verdiğini, sıkıntılar yaşadığını, ekonomik açıdan zorluklarla mücadele ettiğini yakînen görüyoruz” diyen Vargeloğlu, “Bu nedenle demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan basının ve onun emekçilerinin ekonomik yönden devlet tarafından pozitif ayrımcılıkla desteklenmesine inanıyoruz. Görev yaparken bağımsız, özgür ve güçlü olmalarını, haber alma ve yayma konusunda yasa ve yönetmeliklerle meslek ilkelerine bağlı kalmak şartıyla kısıtlanmamalarını, hapse atılmamalarını veya cezai yaptırımlara tabi tutulmamalarını önemsiyoruz. Gazeteci, kişiye göre değil meslek ilkeleri gereği habercilik yapar, değerlendirmelerde bulunur, kamusal bir görev icra eder. Bu nedenle basının kamusal bir görev yaptığı ve yasal olarak da korunması gereğine inanıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Orhan Vargeloğlu, “Basın sektöründe çalışan arkadaşlarımızın ailevi ve sosyal hayatlarından büyük fedakarlıklar yaptıklarını, her gün yeni malzeme ve konular bulmak durumunda olduklarını, ekonomik açıdan olumsuz şartlarla mücadele ederek özellikle yerel basının resmi ilan gelirleriyle ayakta kalma mücadelesi verdiklerini, internet gazeteciliği veya elektronik ortamlardaki ilan ve reklamlar nedeniyle gelirlerinin çok kısıtlı olduğunu, e-gazete nedeniyle trajlarının düştüğünü, radyo veya tv yoluyla yerelde hizmet veren basın kuruluşlarının ulusal ve yaygın basının ağır baskısı altında kaldıklarından gelirlerininçok azaldığını, basın hizmetlerinde girdi maliyetlerinin çok arttığını kısaca basın sektörünün çok zor ve ağır şartlar altında hizmet sunduğunu biliyoruz. Bu nedenle DEVA iktidarında özellikle yerel basının devlet imkanlarıyla destekleneceğini, basın mensuplarına yönelik özel koruma proğramlarının olacağını ifade etmek istiyoruz. Bunca zorluklara göğüs gererek kamu hizmeti sunan siz basın mensuplarının sıkıntılarını azaltmak, kendinizi daha güvende hissederek görev yapmanızı sağlamak ve emeğinizin karşılığını takdir etmek ve sizleri ayrıcalıklı kılmak bize nasip olacaktır.

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı günü nedeniyle tüm basın emekçilerimizi verdikleri hizmetten dolayı tebrik ediyorum. Topluma ve özellikle güzel Çorumumuza bu kadar yararlı ve onurlu katkılarınızdan dolayı kutluyorum. İşlerinizde kolaylıklar diliyor, saygılar sunuyorum” ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.