CHP iktidarı üreticileri destekleyecek!
banner135

Mecitözü İlçesi’nin Tanrıvermiş Köyü’nde haşhaş, Merkez Ovasaray ve Ömerbey Köyü’nde de soğan ve patates üreticilerinin sorunlarını dinleyen Sarıbal, Türk çiftçisinin kaderine terk edildiğini ifade ederek, CHP iktidarında kapsamlı bir tarım reformu uygulayarak, çiftçiyi, üreticiyi her açıdan destekleyerek ülkemizin kalkınmasına, büyümesine imkan sağlayacaklarını vurguladı.

Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal, beraberinde CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, CHP Mecitözü İlçe Başkanı Ahmet Bilgin ve diğer parti yöneticileriyle birlikte ilk olarak Mecitözü Belediyesi’ni ziyaret etti.

Mecitözü Belediye Başkan Vekili Sadık Kolukısa ile bir süre sohbet ederek belediyenin çalışmaları hakkında bilgi alan Sarıbal, daha sonra ilçeye bağlı Tanrıvermiş Köyü’ne uğrak verdi.

Tanrıvermiş’te üreticilerle buluşan Sarıbal, tarım ve hayvancılık alanında yaşanan sorunları dinleyerek, partinin politikalarını anlattı. Parsel numaralarını yanlış bildirdiklerinden dolayı veya bir-iki dönüm fazla ekim yaptıklarından dolayı bu bölgede çok sayıda haşhaş üreticisinin ürünlerinin hasat zamanına kısa bir süre kala imha edilmesinin doğru bir yaklaşım şekli olmadığını anlatan Sarıbal, “milli servete yazık oldu. Devlet, üretene, alın teri dökene sahip çıkmalı” diye konuştu.

Sarıbal ve beraberindekiler, daha sonra Merkez Ovasaray Köyü’nde patates ve soğan üreticileri başta olmak üzere köy halkının sorunları hakkında bilgi aldı. Hükümetin yanlış tarım politikaları sonucu çiftçilik yaparak geçimini sağlayanların büyük oranda azaldığını, vatandaşın üretimden soğutulduğunu, oysa gıdanın üretimin ülkemiz açısından son derece önemli olduğunu dile getiren Sarıbal, CHP iktidarında çiftçi desteklerini iki kat artıracaklarını, çiftçileri her yönüyle destekleyeceklerini, tarımsal girdilerin maliyetini düşüreceklerini ifade etti.

Sarıbal, ayrıca Ömerbey Köyü yakınlarında soğan tarlasında incelemeler yaparak soğan üreticileri ile görüştü. Soğana getirilen ihracat kısıtlamasıyla birlikte üreticilerin ürünlerinin depoda çürüdüğünü, ayrıca dış pazarı kaybettiklerini dile getiren Sarıbal, maliyeti 1 lira olan soğan ve patatesin 60 kuruştan satıldığını, çiftçinin zarar ettiğini, hükümetin bu duruma çare bulması gerektiğini söyledi.

Sebze-Meyve Halini ziyaret ederek tüccarlarla sohbet eden Sarıbal ve beraberindekiler, daha sonra ise Çorum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Naki Özkubat'tan tahıl borsasında oluşan fiyatlar ve esnafın yaşadığı sorunlar ile ilgili bilgi aldı.

Sarıbal, parti binasında düzenlediği basın toplantısında ise AKP hükümetinin tarım politikalarını eleştirerek, CHP iktidarında doğru bir planlama, destekleme ve ihtiracı azaltmak suretiyle üretimin önünü açacaklarını vurguladı.

Sarıbal, basın toplantısının ardından partililerle sohbet etti.

Sarıbal’ın Çorum’daki ziyaretlerine İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, İl Genel Meclis Üyesi İlhami Türksal, İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Gençlik ve Kadın Kolları Başkanları ile bazı partililer eşlik etti.

www.yaylahaber.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.