Sağlık personeline KKKA eğitimi
banner135

Çorum İl Sağlık Müdürlüğü tarafından bahar ve yaz aylarında görülen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı hakkında, sağlık personeline yönelik eğitim düzenlendi.
2019 yılı Hizmet İçi Eğitim Faaliyetleri kapsamında, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Bulaşıcı Hastalık Kontrol Programları Birimi tarafından gerçekleştirilen eğitimde 39 sağlık personeline KKKA hastalığı hakkında bilgiler verildi.

Eğitim hakkında İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada,

“Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı, ülkemizde bahar ve yaz aylarında görülen ve başlıca kene tutunması veya keneyle temas sonucunda bulaşan önemli bir enfeksiyon hastalığıdır. Hastalığın aşısının ve tedavisinin olmaması sebebiyle eğitim ve korunma, hastalığın kontrolünde en önemli yaklaşımlardır. Bu sebeple sağlık çalışanlarına yönelik eğitimler, hastalığın tespit edildiği yıllardan itibaren, KKKA Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda her yıl belirlenen stratejilerle sürdürülmektedir” ifadeleri kullanıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.