‘Hitit Yolunda Müze Geceleri'
banner135

Çorum Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Çorum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ortaklığında ‘Hitit Yolunda Müze Geceleri Projesi’’ yapıldı.
 Kültür, tarih ve sanat bilinci oluşturulması, kültürel ve manevi değerlerin yaşatılması, farklılıklara saygı duyulması, sosyal uyumun ve topluma entegrasyonun sağlanması için geliştirilen projede Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından koruma altına alınmış çocuklara sosyal ve kültürel değerlerin tanıtılması hedefleniyor.
Geçtiğimiz haftalarda Çorum’da bulunan çocuklar ile başlatılan proje il sınırları dışına çıkartılarak, 1 Kasım Cuma Günü Samsun Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezinde kalan çocuklarımız ve personellerin katılımıyla devam etti.
Çocuklar, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla müzik söyleşisi ile şarkılar söyleyerek eğlenen çocuklar yine tarihin içinde bir zaman yolculuğu edasıyla geceyi müzede konaklayarak geçirdiler
Alacahöyük ve Boğazkale Müze ve Örenyeri gezilerinde M.Ö 5000 yıl öncesine giderek Çorum topraklarında yaşayan Hatti ve Hitit Uygarlıkları’nın yaşam biçimleri hakkında bilgi edinildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.