İnsan olmaya olan merakları, onları daha çok çalışmaya iter. İyi ve kazanım da uygunlukla karar kılmaya çalışırlar. Samimiyetleri sadece çıkar ve hırslarına ırak kişilerde yoğunlaşırlar. Statülerini kontrôl altında tutarak. Ölçümler dahilinde sürekli yapmaları gerekenle keşfetme çabası göstererek! Kendilerine güven gayretlerini artırarak.Ruh hallerini mevcut sahip olduklarına ekleye bilmekle. Sürekli güçlü kişilik şekillendirme olanağı elde edebilirler.

••• Mantıklarını mecburi çıkarlarına yönlendirerek, bireysel başarılarının dinamiğini artırmaya çalışmakla. Kendilerini en azından kendilerinin liderleri olarak görebilmekle.

Gene kendilerini algılamayı hem de başkalarına kıyasla! Bir hiç saymayıcılıkla. Özel ve özgünlüklerini kesin yönel

iş içtenselliğiyle; kişiliklerine karşı üst, üstünlük yönelişleri hiçe sayıp da tınmayıcı bir kimlik kazanıcı olurlar.

•••Sevimli insancıl, bireysel ve toplumsal ilişkilerinde ki muntazamlıklarla sorun olabilecekleri gözlemleye bilme, başarılardan yana olur iken. Baskılara karşı tavır takınıcı,güç bileşimine yakınlık duyucu, kazanımların doğru orantılarını göz ardı etmeyici, dostlukları çıkarlardan uzak tutucu doğru ve yanlışları tartıcı......temel kesinlik vurgulayıcı benlik-şahsiyet-varlık sahibi olmuş olurlar.

••• Peşlerinden gitmeleri gerekenleri tamamen sorun yaşatmayıcı uzak durulmayıcı ve kıymetli olması için! Öncelikle hür olucu,koruyucu,zihin duyularını aşikârlaştırıcı, değerli kılıcı ve kazanımları sorgulayıcı olmalarına dikkât çekerler. Hayâl aleminin seslerini duysalar da. Kesin yaşantıların özgüvenlerinden uzaklaşmayanlar,güdülerinin tutkularına gömülmeyenler. Hayattan uzaklaşımdan koruma meleklerini yönelişlerinden seçebilenler. Çabalarını kesin sağ duyularının aşkına yerine getirmeye çalışanlar. Menfaat fantezilerini bencillikleri uğruna kurmayanlar. Destek elini uzatmasını bilenler. Tâhammül ve tâhammülsüzlükleri lâyıkıyla ayırt edebilenler. Samimi rekabetleri olsa bile acımasızlıklara meyletmeyenler. Lügatlerinde dostluklardan yana olanlar-dostlarını pazara çıkarma olmayanlar.Açıkça güç sergilemeyip de, kontrollü kişilik,kimlik, benlik sergilemeye çalışanlar ! Bir fiil sorumluluklarına sadıklık prensipleriyle öne çıkıcı ve beğenilenler olmazlar mı ?

•••Asla ikilem yaşamadan savunmaları gereken sistemin bireyler, toplumlar, şehirler, ülkeler -insanlık için her tür olumsuzluklara meyletmeyici, meylettirmeyi kabullenmeyici, şuurlardaki bencillik kavramlarını sorgulatmadan yana olucu, inanılan güzellilere her haliyle yöneltmekten yana olucu, anlayış kesinliklerini hedefletici, fırsatçılıkların görüle bilineceği kadar sorgulanış tutumlarından yana olucu, inanılır üstünlükleri kesin hedefler olmasından yana tavır alıcı, varlığın sınır karmaşalarının giderilmelerini önemseyici-önemsetici......Asıl -Asil bir Yönetim Sisteminin kanatları altında !!! Her bireyi, her toplumu, her şehri, her ülkeyi - tümüyle insanlığı tüm kazanımlarıyla görmek isteyenlere. Soruyorum herkese. Kişilikli, kimlikli, benlikli-şahsiyetlilikle beğenilenler denmez mi ?

İnsanın kesinlikleri vardır.

Hem gülendir, hem de ağlayan.

Hatalarıyla beklentileri.

Hem de gelecekleri var.

Ortak özellikleridir ille de.

Sırlara ulaşmak istemeleri.

Oysa ki her devirde geçmemiştir

Sıkışıp ta kala kalmaları.

Açıl susam açıl,açıl kapı açıl.

Oysa ki hepten çareyi sınırlara.

Duvarlar örmekte aramışlardır.

İnsanlığın hem de pek çoğu.

Sosyo-ekonomik,siyasal,kültürel.

Çok yönlü olarak sürüklenerek.

Sıkışıp da çaresiz kalışları.

O duvarlar arasında oluşlarıdır.

Merak etmeyin, insanlıkta.

Geçecek tutkusu vardır.

Yeter ki, kişilikleri, kimlikleri.

Benlikleri-şahsiyetlilikleri.

Oldukça beğenilenlerin bitmediği.

Bir Dünya olsun (Yavuz Yurt)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.