Yetenekli öğrencilere eğitim
banner135

Gençlik ve Spor Alaca İlçe Müdürü Mehmet Aktaş, Alaca'da yetenekli öğrencilerin eğitiminin devam ettiğini söyledi. 
Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 2016 yılında protokol imzalandığını dile getiren Aktaş, protokol çerçevesinde Alaca'da ilkokul 3. sınıfta öğrenim gören 363 öğrenciden 281 öğrencinin Yetenek Tarama Testi ve Spora Yönlendirme Testine katıldığını ve 32 öğrencinin yetenekli öğrenci olarak tespit edildiğini ifade etti.

 
Yetenekli olarak tespit edilen öğrencilere ücretsiz antrenör tahsis edildiğini ve Temel Spor Eğitiminin 2 ay süre ile devam edeceğinin altını çizen Aktaş, "2 Ay sürecek olan eğitim için  öğrencilerimiz Spor Eğitim Uzmanı Mehmet Köse nezaretinde hafta sonları Gençlik Merkezi Spor Salonu'nda çalışmalara devam etmektedir  ve eğitim sürecinin sonunda öğrenciler yeniden testlere tabi tutulacaktır. Çocuklarda gelişim takip edilecektir. Proje kapsamında 2 aylık eğitimin arkasından 4 ve 6 aylık eğitimler verilecek. Öğrenciler toplamda 1 yıllık eğitime tabi tutulacaklar. Bir yıllık eğitim sonrasında öğrenciler yetenekli oldukları branşa yönlendirilecek" dedi. 


Gençlik ve Spor Bakanlığınca yetenekli olarak tespit edilen  öğrencilerin ailelerine bir çağrıda bulunarak, "Çocuklarımıza sahip çıkalım, öğrencilerimize eğitim hayatında sahip çıktığımız gibi spor eğitimlerinde de sahip çıkalım. Çocuklarımıza destek olalım, onlarla  birlikte spor yapalım ve sporun içerisinde kalalım" dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.