Ülkü Ocakları Hocalı Soykırımını unutmadı 
banner135


Konferansa konuşmacı olarak Öğretmen Vedat Ali Seyhan katıldı. Ülkü Ocağı Başkanı İsa Duru, Alaca Meslek Yüksek Okulu İdarecilerine, eğitim kadrosuna ve öğrencilere teşekkür etti.
Öte yandan konferansa Türk Eğitim Sen Başkanı Murat Demir, MHP Belediye Meclis Üyesi Gökhan Arslan ve çok sayıda davetli katıldı. Konferansta şu bilgiler verildi:

HOCALI KATLİAMI NEDİR?

"1992 yılının 25 Şubat ı 26 Şubat a bağlayan Azerbaycan İn Dağlık Karabağ bölgesinde bulunan Hocalı Kasabasında Soydaşlarımızın toplu Bi şekilde Katledilmesidir. Resmi açıklamalara göre 106 sı kadın 83 çocuk olmak üzere toplam 613 Soydaşımız hayatını kaybetmiştir. Binlercesi Soydaşımızı rehin alınıp birçoğundan da haber alınmamıştır.

HOCALI KATLİAMINDA NELER OLDU?

Karabağ'ın başkenti olarak kabul edilen Hankendi şehrini Aralık 1991 de işgal eden Ermenilerin bir sonraki hedefi bölgenin tek Havaalanına sahip ve Stratejik önem taşıyan Hocalı Kasabı oldu.
Hocalı Kasabasının etrafındaki bütün köy ve yolları tek tek ele geçiren Ermeni Çeteleri kasabanın diğer illerle kara yolu bağlantısını kesti. Hocalı'nın diğer bölgelere tek bağlantısı olan hava ulaşımını da kesip Ermeni Rus ve İnsanlık tarihinin kara lekesi olan tarihi Soykırım olayı yaşandı Ocak ayının başında beri elektrik verilmeyen Hocalı'nın savunması Sivil Soydaşlarımız dan ibaretti. Saldırıya başlayan Ermeniler bölgedeki Sovyet Ordusuna bağlı 366.Zırhlı Alay ile birlikte Hocalı Kasabasının saatlerce top ve tank ateşine tutarak hafızalarımızdan silmeyeceğimiz Soydaşlarımıza yapılan Hocalı Katliamı yapıldı. Hocalı Katliamında kurtulanlar o günlerde yaşadıkları işkenceleri vahşetleri hafızalarından silinemiyor. Katliamda eşini kaybeden ve esaret hayatı taşıyan Valeh Hüseynov yaşadığı işkenceyi anlattı. Yakalandığı ilk gün Ermeniler in kendisini acımasızca işkenceler yaptılar.Bu dehşet verici işkencelerin diğer günlerde de sürdüğünü vurgulayan Valeh Hüseynov yıllardır aklımdan çıkmaz yaptıkları vahşetler uykularımı bölerek uyandırırlar beni dedi.
Biz o gün Hocalı da öldük Milletimizle Milliyetimizle yok edilmek istendik. Neden? Türk Olduğumuz için Neden eski devirlerden beri bildiğimiz askeri tarihlerin hiçbirinde geçmeyen bir vahşetle bir acımasızlıkla öldürüldük, Sadece Türk olduğumuz için, neden 600 sene "Millet-i Sadıka" dediklerimiz bizleri, kendilerini 70 sene esir etmiş Ruslarla birleşerek öldürdüler. Türk olduğumuz için. Hocalı da katliamda Şehit edilen Soydaşlarımızı rahmet ve fatihalarla anıyoruz."

Şükrü Demiray

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.