Ticari Taksi Taksimetreleri ile ilgili önemli duyuru!
banner135

Ticari taksilerde her yolcu için taksimetre açma zorunluluğu bulunduğunu dile getiren Ongu, bununla ilgili cezai yaptırımların da bulunduğunu ifade etti.
Taksimetre tarifeleri hakkında da bilgiler veren Duran Ongu'nun konuya ilişkin açıklaması şöyle:
"Alaca'da faaliyette bulunan tüm Ticari Taksi sahiplerinin Karayolları ve Trafik yönetmeliği gereğince araçlarında taksimetre bulundurmaları, mühürlü ve açık vaziyette bulundurmaları aracına ticari amaçla binen her yolcu için taksimetre açma zorunluluğu bulunduğundan aksi durumda Trafik Ceza Kanununun 31/1-b kanun maddesi gereğince ilgili kolluk birimlerince idari para cezasına ve ceza puanına tekrarı halinde trafikten men cezaları uygulanacağının bilinmesine, araç sahiplerinin cezai işleme mahal vermemeleri için araçlarında mutlak surette taksimetre açmalarını ve müşterilerine de açma zorunluluğu bulunduğunu belirtmelerini halkımızın da bu konuda duyarlı davranmaları şoför arkadaşlarımıza bu konuda zorluk çıkarmamalarını kurallara riayet etmelerini önemle rica ederiz.
Ayrıca dönem dönem de ilgili kolluk birimlerince taksimetre açılıp açılmadığının kontrollerinin yapılacağı ticari taksi sahiplerine ve halkımıza önemle duyurularak 10.02.2022 tarih ve 2022/2 sayılı kararı ile yeni taksimetre ücret tarifesi aşağıdaki şekilde uygulanacağı ilçe halkımıza duyurulur.
Taksimetre ücret tarifesi,
Açılış; 7,50 TL
KM Ücreti 7,50 TL,
Saat Ücreti 45,00 TL
Birim Zaman 0,75 TL (1 dadika)
Birim Mesafe 0,75 TL (100 metre)
İndi-Bindi ücreti (kısa mesafe) 20.00 TL."

(Arap Kurt)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.