'Tarih şehitlerimizin kanıyla yazılmıştır'
banner135

"Çanakkale Deniz Zaferi, dünya tarihinde de yer alırken bizim tarihimizde de altın sayfalardan birisi. Mehmetçiğimiz, memleket için gözlerini hiç kırpmadan canlarını feda ederken, arkada bıraktıklarını da düşünmüyorlar. Önce vatan, önce bayrak, önce istiklal diyerek dini mukaddesatı adına canlarını feda ediyorlar. Ne mutlu onlara" diyen Dilmen, konuya ilişkin açıklamasında şunları ifade etti:
Çanakkale ruhunu  millet olarak yaşadık o ruhla 106. cı yılını kutluyoruz. "Milli tarihimizi sayfa, sayfa okuyup çocuklarımıza aktarmalıyız. Dün Çanakkale'de bugünse PKK DHKP – DEAŞ - FETÖ TERÖT örgütleriyle mücadele ediyoruz bu mücadelemizde şehit de veriyoruz gazi de oluyoruz. Tarih parayla satılmaz. 
Tarih şehit kanlarıyla yazılmıştır. Onun için bu tarihe hizmeti bir vatan borcu olarak görüyoruz. Çanakkale'de can veren Mehmetçikler vatansız, devletsiz ve bayraksız olunmayacağına inanıyorlardı. İstiklal Harbi'nin her safhasında o askerler canlarını feda etmemiş olsalardı şu anda  bizler var mı olacaktık, var olsak bile esir mi olacaktık, yoksa bir başka devletin emrinde mi yaşayacaktık?
İşte komşu ülkelerde yaşanılan dramlar. acılar  ortada. Yıllardır Afganistan'da, Pakistan'da, Filistin'de, Irak'ta ve Suriye'de yaşanılanlar bize şunu söylüyor; devletine, vatanına, bayrağına, özgürlüğüne, geleceğine sahip çıkacaksın. Millet olarak bu duygularla tarih boyu bir ve beraber olduk. Çanakkale ruhunun bize vermiş olduğu çok önemli bir mesaj daha var. Ne zaman devlet ve vatanımız tehlikeye düşerse milletçe ayağa kalkıyoruz.  15 Temmuz'da da gördük bunu. Bu ruhu unutmamamız gerekiyor."     
Biz Türk evlatları  vatan için göreve giderken analarımız  git evladım yıllarca ben oğulsuz kalayım. Şu yaralı bağrıma kara taşlar çalayım. Hadi yavrum hadi git ya gazi ol ya şehit sözleriyle gidiyoruz bu söz vatan bayrak sevdasındandır.
Hz. Ali ne güzel demiş, şahsınıza fenalık eden bir düşmanı affediniz. Lakin vatanınıza, milletinize fenalık eden bir kimseyi asla affetmeyiniz." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.