Sel mağdurlarını unutmadılar
banner135

Karadeniz bölgesini etkisi altına alan kuvvetli yağış sonucu Bartın, Kastamonu ve Sinop’ta meydana gelen sel felaketinde yaralar devlet ve millet yardımıyla hızla sarılmaya devam ediyor.
Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu yapmış olduğu açıklamada; “Ülkemizin hangi bölgesi olursa olsun elimizden geldiğince, belediyemizce yardımlarımızı sürdüreceğiz. Bu zor günleri birlikte atlatacağız. Malumunuz geçtiğimiz günlerde  Kastamonu Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketinde destek olmak üzere bir adet iş makinemizi ve selden etkilenen bir diğer ilimiz Sinop Türkeli ilçemize de iş makinasından sonra bir aracımızı da gönderdik. Gücümüz nispetinde afet bölgesine yardıma devam edeceğiz. Mevlam ülkemize bir daha böyle felaketler yaşatmasın.” dedi. Diğer yandan, Türk Kızılay ekipleri de sel bölgesinde ilk günden itibaren yardım faaliyetlerini sürdürüyor.Batı Karadeniz’de meydana gelen sel felaketinin ardından Kızılay, Sinop, Bartın ve Kastamonu’da 436 afet uzmanı ve gönüllüsü ile yardım çalışmalarını sürdürüyor. Selden etkilenen vatandaşlara gün boyunca su, sıcak yemek ve ikramlık dağıtımı yapan Kızılay, psikososyal destek çalışmalarını da başlattı.  Selin en fazla etkilediği Sinop’un Ayancık, Bartın’ın Ulus ve Kastamonu’nun Bozkurt ilçelerinde mağdur olan vatandaşların beslenme ihtiyaçlarını karşılayan Kızılay, afet uzmanları ve gönüllülerinden oluşan 436 kişilik ekip ve 51 mobil ikram ve hizmet aracıyla sahada görev yapıyor. Selin neden olduğu travmanın etkilerini azaltmak içinde çalışma başlatan Kızılay Psiko-Sosyal Ekipleri ile vatandaşlara destek veriyor.

www.yaylahaber.com.tr

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.