'Rehberimiz İstiklal Marşımızdır'
banner135

Başkan Günser Şirin yayınladığı mesajında “99 yıl önce bugün Büyük Millet Meclisi’nin yüksek bir heyecanla kabul ettiği İstiklal Marşımız, milletimizin hissiyat ve heyecanı ile bağımsız bir ülke ve hür bir milletin aydınlık geleceğinin müjdecisi olmuştur" dedi.

Başkan Şirin, mesajının devamında "İstiklal Marşımız Türk milletinin vatanına ve hürriyetine göz dikenlerle mücadelede kararlılığının ilanıdır. İstiklal Marşının her harfi, her hecesi, her kelimesi, her satırı tüm Anadolu’da yazılmıştır. Onun için İstiklal Marşı, millet hissiyatının, milletin geleceğe olan inancının, geleceğe olan imanının, mısralardaki ifadesidir. Dün olduğu gibi, hem bugün içinden geçtiğimiz zorlu süreçlerde hem de yarın önümüze çıkacak zorluklarda rehberimiz İstiklal Marşımızdır.

Bugün hepimize düşen en büyük görev, İstiklal Marşımızda anlamını bulduğu gibi geçmişteki muhteşem mücadelenin önem ve değerinin şuuruna vararak, atalarımızın emaneti olan vatanımıza sahip çıkmak ve bayrağımızı daha yükseklere taşımak, İstiklâl Marşımızı coşkuyla söyleyeceğimiz daha büyük başarılar kazanmak için gayret göstermektir. Bu anlamlı gün vesilesiyle vatan şairi, edip ve kahraman Mehmet Akif Ersoy’u sonsuz minnet, şükran, rahmet ve saygıyla anıyorum." dedi.

Şükrü Demiray

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.