Müftülük personeli ile bir araya geldiler
banner135

İlçe Müftülüğü, ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ münasebetiyle ilgili vatandaşları ziyaret ederek sohbet edip günün anlam ve önemine binaen çeşitli hediyeler ikram ettiler. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünün her yıl 1-7 Ekim tarihlerinde belirli bir tema çerçevesinde düzenlediği etkinliklere “Bu seneki temamızı zor zamanlarda vefakâr çalışmalarıyla toplumumuzun takdirini kazanan din görevlilerimize ithâfen “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” olarak belirledik” açıklamasında bulundu.

ALACA BELEDİYESİ'NDEN YEMEK İKRAMI

‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ münasebetiyle İlçe Müftülüğü personeline Alaca Belediyesi yemek ikramında bulundu. 05 Ekim 2019 Salı günü Atapark Düğün Salonu’nda belediye tarafından verilen yemeğe Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, İlçe Müftüsü Necdet Kahveci ve din görevlileri katıldı. Yemekte günün anlam ve önemine değinen Kahveci; “Diyanet’in kurulduğu günden itibaren Kur’an ve Sünnetin referansında bilgi ve hizmet ürettiğinin altını çizerek, “Başkanlığımızın her zaman birinci derecede önceliği, insanımızı, dinimiz İslam’ın tevhit, vahdet, güven, samimiyet, hukuk, adalet ve güzel ahlak gibi değerleriyle buluşturmak olmuştur. En zor şartlarda bile İslam akaidine muhalif hiçbir görüşe ve anlayışa prim vermemiştir. Bunlardan her zaman uzak durmuştur. Başkanlığımız, milletimizin, nesillerimizin, inancı ve değerleriyle irtibatını güçlendirmek için minber, kürsü, televizyon ve diğer yayın araçları vasıtasıyla, sahih bilgiler ışığında milletimize rehberlik etmiş; ibadetten eğitime, aileden sosyal hayata kadar pek çok alanda nitelikli hizmetler üretmiştir.” ifadelerini kullandı.Başkan Şaltu’ya Kahveciden teşekkür.Düzenlenen yemekte konuşan İlçe Müftüsü Nihat Kahveci; “Her zaman yanımızda bulunan ve bizlere her türlü desteği veren Başkanımız Halil İbrahim Şaltu’ya huzurunuzda teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızda bulundu ve bizleri destekledi.” İfadelerinde bulundu. Düzenlenen yemekte teşekkür konuşması yapan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu; “Allah camilerimizi cemaatsiz bırakmasın.” Dedi. Başkan Şaltu; “Kıymetli hocalarımız sizleri aramızda görmekten mutluluk duyuyorum. Bizler bu göreve sizlere layık olmak üzere geldik. Bizler ne öğrendi isek camilerimizden öğrendik. Allah camilerimizi cemaatsiz bırakmasın. Diyor saygılarımı sunuyorum.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.